Hotărâre judecătorească: Hala Matache nu poate fi reconstruită pe alt amplasament decât cel originalImobilele istorice dărâmate de Primăria Capitalei pentru construirea Bulevardului Uranus, Hala Matache și clădirile de la Berzei 81 și Berzei 89 nu pot fi reconstruite pe alt amplasament, așa cum dorește administrația locală, a decis justiția. ONG-urile spuneau că, pentru a fi respectată legea, ar trebui ca aceste clădiri demolate ilegal să fie reconstruite pe vechiul amplasament, chiar dacă asta înseamnă să se ridice chiar în mijlocul BD. Uranus. 

Primaria Capitalei va organiza un concurs de solutii pentru amenajarea zonei Piata Matache
Primăria Capitalei va organiza un concurs de soluții pentru amenajarea zonei Piața Matache

"Prin sentinta pronuntata pe 7 ianuarie 2014 in dosarul 27747/3/2013, Tribunalul Bucuresti a suspendat Hotararile Consiliului General a Municipiului Bucuresti nr. 132/2013, 133/2013 si 134/2013 si autorizatiile de construire 282/2011 si 274/2012 emise de Primarul General. Hotararile 132/2013, 133/2013 si 134/2013 constituie Planuri Urbanistice Zonale care permiteau reamplasarea monumentelor istorice deja demolate Hala Matache, casa din Berzei 81 si casa din Berzei 89 pe alte amplasamente." - informează ASociația Salvați Bucureștiul, condusă de Nicușor Dan. 

Pe rolul Tribunalului Bucuresti va fi depus un dosar care va avea ca obiect anularea Hotararilor 132/2013, 133/2013 si 134/2013. Conform sentintei Tribunalului din 7 ianuarie, Primaria nu poate reconstrui monumentele pe noile locatii pana la solutionarea noului dosar.

In situatia in care Primaria condusă de Sorin Oprescu va pierde și în noul dosar, va fi nevoită sa reconstruiască monumentele pe locatia lor originala.

ONG-urile au susținut tot timpul că, pentru a repara ilegalitatea prin care opt clădiri istorice au fost demolate, acestea ar trebui reconstruite în același loc, chiar dacă asta înseamnă să se ridice pe prima bandă a Bulevardului Uranus.

Bulevardul Uranus, construit ilegal

Autorizatiile de construire 282/2011 si 274/2012, suspendate si ele de Tribunalul Bucuresti prin sentinta din 7 ianuarie 2014, reprezinta autorizatiile in baza carora a fost construita soseaua Buzesti Berzei, tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei.

In 2011, Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire nr. 633/2010 pentru soseaua Buzesti Berzei, tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei. Printr-o intelegere cu ONG-urile si Ministerul Dezvoltarii, Primaria s-a angajat sa modifice autorizatia astfel incat soseaua sa ocoleasca Hala Matache.

Primaria a incalcat si intelegerea si legea si a emis autorizatiile 282/2011 si 274/2012 cu acelasi continut cu autorizatia pe care instanta o suspendase.

Sentinta din 7 ianuarie 2014 confirma din nou ca intreaga lucrare a diametralei Buzesti Berzei este ilegala.

Între timp, Primăria Capitalei va finaliza până la sfârşitul acestui luni primul tronson al Diametralei Buzeşti-Berzei - Uranus, cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Vasile Pârvan. Odată cu finalizarea acestei lucrări, Primăria a demarat şi un proiect de revitalizare a zonei în cauză. Municipalitatea organizează un concurs de soluții pentru amenajarea zonei Piața Matache.

 De asemenea, Primăria CApitalei a pus în dezbatere publică tronsonul II al Bulevardului Uranus. 10% din Parcul Izvor va dispărea, pentru construirea tronsonului II din BD. Uranus 

Etichete: hotărâre, matache, Uranus

0/16 COMENTARII
jhx
10 ian 14:37
+0
VOTURI
-0
@F...k this
Adica ti-ar fi placut sa vezi niste blocuri lucioase, simboluri ale hegemoniei capitalului caruia ii dai limbi, intr-o piata publica. Asta v-a mai ramas de distrus dupa demantelarea industriei si, in curand, a sanatatii: privatizarea spatiului public. Mars cutu, cutu, mars cutu la sloboz.
F...k this
10 ian 12:45
+0
VOTURI
-0
Singurul lucru pe care l-a salvat este prezervativul pe care trebuia sa-l folosesca tacsu!

Valabil si pentru tine.

Si acum gata cu vorba, e timpul sa te duci sa te epilezi pe fata ca sa nu il iriti la hemorizi pe nicusor!
jhx
10 ian 11:45
+0
VOTURI
-0
@F...k this
bai mamaligarule, citeste ce am scris mai jos. daca nu erau nicsour dan si miscarea "salvati buc", in 2006 se aproba proiectul constructiei de blocuri de birouri in piata rev/palatului. acum ce mai ai de comentat, ordinarule?!
F...k this
10 ian 10:58
+0
VOTURI
-0
Eu stau in zona! Si va spun asa: Mars de aici si voi si nicusor papagal retard. CACAT imobile istorice! Niste gunoaie niste darapanuturi pline de boschetari aurolaci de cacat si de seringi folosite!
Nicusor asta, marele ongist, de ce nu s-a implicat in refacerea lor inainte de proiect??? Pentru ca il doare in cur de fapt si de imobile si de voi care ii plangeti la usa aricilor!
Omul vrea sa fie PRIMAR! si isi face campanie pe carca unor prosti ca voi!

Daa ce idee geniala, sa recostruim o piata in mijlocul bulevardului.. Pe banii cui bai desteptilor?? Cu justitia voastra aia buna care l-a lasat liber pe Nicolaiciuc
Hai numai stati pe feisbuci si sariti cu banul la campania electoral al lui nicusor!!!
Marcel
10 ian 10:18
+0
VOTURI
-0
Saracu Oprescu, el nu stia ca proiectul este ilegal, la fel cum nici Ceausescu nu stia ca nu e ok sa razi de pe fata pamantului un cartier intreg ca sa ridice Casa Poporului...
Cetateanul
10 ian 00:19
+0
VOTURI
-0
Eu nu-mi dau seama daca cmoentatorii acestia sunt platiti sau ei chiar cred ineptiile pe care le-au scris aici.

Oamenilor, nu zice nimeni ca nu au voie sa faca sosele, sa reamenajeze anumite spatii sau chiar sa darame cladiri. AU VOIE atata timp cat RESPECTA LEGEA !! Ce-i asa de greu de inteles ?
Asa cum a zis si cineva mai joc, dupa ce ca au incalcat legea si ca cel mai probabil nu vor raspunde penal pentru asta, nota de plata a achita tot bucurestenii, nu Oprescu sau restul lichelelor care au incalcat legea cu bunastiinta.
Ideile cu "sosele drepte fara curbe" si "justitia lui Ponta" care este cea mai nenorocita daca nu da hotarari care sa-i fie pe plac, arata cat de infantila este gandirea unor oameni.
jhx
09 ian 22:56
+0
VOTURI
-0
@Adrian

Adaveratii paraziti sunt javrele neoliberale ca tine. Datorita lui Nicusor Dan si miscarii civie "Salvati Buc" s-a evitat proiectul acela dezastros din 2006 ce viza construirea de imobile de birouri in Piata Revolutiei/Palatului. Acum ce mai ai de spus, jigodie fascista?
cititor
09 ian 21:11
+0
VOTURI
-0
Pana a citi acest articol am crezut ca Ponta bate campii cu justitia. Acum m-am convins ca are dreptate. Deci un bulevard terminat, o zona insalubra cu o Hala matache intr-o stare jalnica si infecta, vin desteptii si spun ca nu e bine. Pai dupa Nicusor si justitie nu mai trebuie facut nimic in Bucuresti. Ce sa facem sa ne rugam sa vina un cutremur catastrofal , sa se darame o parte din oras sa se poata construi ceva???
Marean
09 ian 18:14
+0
VOTURI
-0
Adriane, tu ai idei putine si fixe.
Aici nu e vorba de Nicusor Dan. Aici e vorba de un proiect al Primariei. Da-ti cu parerea despre acel proiect (de preferinta dupa ce dai cuiva care stie sa scrie sa-ti corecteze ideile alea fixe).

Asa, ca suntem doar intre noi, ce varsta ai? Esti trecut asa, de vreo 70, nu?
Si lasa-l pe Fox, ca si el are idei fixe, dar daca nu-l bagi in seama se linisteste pana la urma.
Adrian
09 ian 18:01
+0
VOTURI
-0
Fane si tu esti caprita. Da stiu ca nu pun doi de ii la cuvinte si mai mai inlocuiesc o cu u. Dar ce spui tu de parazit? Ce parere ai.
Marean
09 ian 17:28
+0
VOTURI
-0
Adrriane, mankatziash, ejti de-al meu. Habarr n-ai sa vorrbeste:
"alte aberati", "sa eficentizeze", "domni judecatorii", "domni judecatori", "in apropiere vechiului", "sa fie in mislocul", "saitul", "respectos", "rublica", "dragi acolit", "poloare", "intredevar", "per ansambu"...
Nu ti-e ma rusine sa scrii in halul asta?

Se tot vorbeste de reconstruirea Halei Matache. Nimeni nu pare sa observe, insa, ca Oprescu a declarat ca n-are bani s-o reconstruiasca, nici in locul initial, nici in alta parte.
Pe de alta parte, Primaria va fi obligata sa reconstruiasca? De ce Primaria? Sa fie obligati cei care au dat avizul de demolare, nu toti bucurestenii. De ce sa platesc eu ce strica altul intentionat?

In ce articol scrie ca se vor taia 200 de copaci de-a lungul intregii sosele, "parazitule"? Te rog si eu respectuos, "parazitule", da si articolul.
Ca sa mergi pe sub pamant iti trebuie rampe de acces in tunel. Acele rampe se vor face langa soseaua existenta. Logic se va diminua spatiul verde.

Gandeste si tu liber si LOGIC, invata sa scrii corect si dupa aia vorbeste.
Mircica
09 ian 15:44
+0
VOTURI
-0
Este o legatura intre stalpii de iluminat si firma directorului general : madalin dumitru? http://www.enational.ro/dezvaluiri/catalin-tache/unde-se-scurg-banii-din-primaria-lui-oprescu-36810.html/
Adrian
09 ian 15:30
+0
VOTURI
-0
- „Se distruge spatiul verde” Prin crearea de pasaje subterane se salveaza spatiu verde. Argument logic: Daca merg pe sub pamant salvez copacii de la suprafata.
- „Se face poloare de la trafic” Intredevar va creste traficul in zona si probabil poloarea dar per ansambu poloarea va scadea in centrul Capitalei deoarece traficul va fi impartit.
Ganditi liber si LOGIC si apoi vorbiti. Daca nu aveti contraargumente solide si logice mai bine va abtineti.
instante jegoase
09 ian 15:18
+0
VOTURI
-0
Este socant sa vezi cum justitia se erijeaza in instrumentul unui nemernic
Adrian
09 ian 15:17
+0
VOTURI
-0
Acest parazit ( nicusor parazit dan ) nu se lasa. Doreste sa distruga Bucurestiul. El ataca toate proiectele de dezvoltare a Bucurestiului intocmite de Primaria Capitalei, sustinand ca toate sunt ilegale, nenecesare, ca se taie copaci, ca o sa creasca traficul si alte aberati. Il rog respectos pe parazit sa dea el solutii tehnice viabile atat din punct de vedere financiar cat si logistic si care sa eficentizeze traficul pentru fiecare proiect atacat in Instanta.
Ii intreb pe domni judecatorii ai Tribunalului Bucuresti care sunt interesele lor de tot anuleaza hotararile Consiliului Capitalei care vizeaza dezvoltarea Capitalei? In atatea tari dezvoltate, la care ne raportam si pe care dorim sa le ajungem, s-au demolat si/sau reconstruit/mutat monumente istorice. Numai in Bucuresti nu este voie sa se faca acest lucru. Ii intreb respectos pe domni judecatori si pe parazit cu ce ii deranjeaza daca Hala Matache va fi reconstruita pe un nou amplasament in apropiere vechiului amplasament? Pe mine unul nu ma deranjeaza ca va fi reconstruita 50 de metri mai incolo. Trebuie musai sa avem o cladire in mijlocul bulevardului? In Romania exista cumva o lege care interzice ca in Bucuresti sa se mai realizeze drumuri drepte? Trebuie ca un bulevard sa aiba un usor viraj din pricina unei cladiri care musai trebuie sa fie in mislocul bulevardului? Noi nu avem dreptul la o Capitala civilizata?
Parazit a anuntat deja printr-o postare pe saitul Primariei Capitalei la rublica dezbatere publica ca va ataca proiectul referitor la pasajul subteran de la Casa Poporului. Eu il intreb respectos: De ce face acest lucru? Care sunt interesele lui? Cu ce il deranjeaza acel proiect?
Dragi acolit ai lui parazit sa nu incepeti:
- „Se taie 200 de copaci din parc” In articol scrie ca se vor taia 200 de copaci pe intregul traseu al proiectului.
- „Se distruge spatiul verde” Prin crearea de pasaje subterane se salveaza spatiu verde. Argument logic: Daca merg pe sub pamant salvez co

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h