Hotărârea prin care au fost introduși în Consiliul General încă doi PSD-iști, atacată la PrefecturăPNL și PDL au atacat la Prefectură și vor ataca și în instanță Hotărârea de Consiliu General prin care au fost introduși în legislativul Municipiului București încă doi PSD-iști. 

Consiliul General al Municipiului Bucuresti
Consiliul General al Municipiului București

PDL şi PNL vor cere vineri suspendarea hotărârilor CGMB de numire a doi consilieri ai PSD şi de schimbare a majorităţii în Comisia de validare. Democrat-liberalul Mihai Atănăsoaei şi liberalul Eugen Nicolăescu au anunţat joi, ca prevederilor legale au fost incalcate in cazul numirii celor doi consilieri PSD, relateaza Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, şi preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, au susţinut, joi, prima conferinţă de presă comună, în care au arătat că la şedinţa din 30 mai a CGMB "în mod abuziv au fost validaţi doi consilieri PSD, împotriva prevederilor legale".

Nicolăescu şi Atănăsoaei au spus că pentru validarea acestor doi consilieri PSD a fost modificată componenţa Comisiei de validare. Eugen Nicolăescu a arătat că o comisie de validare se alege pe durata unui mandat şi că PSD a modificat în şedinţa CGMB componenţa acestei comisii pentru a putea valida cei doi consilieri.

Liberalul a precizat că "au fost săriţi consilieri de pe listă", printre care şi doi consilieri ai PNL, pentru a putea fi validaţi doi consilieri ai PSD, astfel încât PSD să aibă majoritate împreună cu PPDD în CGMB. "Modificarea Comisiei de validare şi validarea celor doi consilieri PSD s-au făcut cu încălcări grave ale legii. Noi, PDL şi PNL, avem datoria morală să solicităm respectarea legii. Atenţionăm Prefectura să treacă la anularea celor două hotărâri ale CGMB", a mai spus Nicolăescu.

La rândul său, Mihai Atănăsoaei a precizat că PDL şi PNL au atacat la prefectură aceste hotărâri ale CGMB de modificare a majorităţii în Comisia de validare şi de numire a celor doi consilieri PSD, cerându-i prefectului Capitalei să atace în contencios şi să suspende aceste hotărâri.

"Am cerut şi majorităţii PSD de la Bucureşti să revoce această hotărâre a CGMB privind alegerea comisiei de validare pentru că în caz contrar noi vom face plângeri penale, iar mâine vom depune la instanţă împreună cu cei de la PNL acţiuni prin care cerem suspendarea acestor hotărâri, adică a hotărârii de numire a celor doi consilieri PSD şi a hotărârii de schimbare a majorităţii în comisia de validare. Suntem pregătiţi nu doar în instanţă să mergem, ci şi la Parchet, să depunem o plângere penală", a precizat Atănăsoaei.

Alexandrina Peter şi Alexandru Ştefan Mocioacă au fost validaţi în funcţia de consilier municipal din partea PSD, pe 30 mai, într-o şedinţă a CGMB în care reprezentanţii PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi. Validarea mandatelor de membru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru cei doi a generat discuţii aprinse în şedinţa de îndată organizată la zece minute după închiderea celei ordinare.

Etichete: Consiliul General, pdl, PNL, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h