Hotelul Sport de lângă Arena Națională va fi demolat. Construcția, înlocuită cu un hotel modernHotelul Sport din zona Complexului Sportiv Lia Manoliu va fi demolat de Primăria Capitalei. În locul vechii construcții va fi ridicat tot un hotel, însă unul modern, cu piscină, spun reprezentanții municipalității. Construirea noului hotel face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Capitalei care își propunere modernizarea Complexului Sportiv Lia Manoliu. Astfel, în zona Arenei Naționale vor mai fi construite Academia de Tenis și o sală polivalentă. În plus, Patinoarul Mihai Flamaropol va fi demolat, iar în locul lui construit un nou patinoar modern cu bazin semiolimpic și săli de sport. Primăria Capitalei intenționează să ceară în administrare și complexul de natație, în vederea modernizării acestuia. 

Primăria Capitalei vrea să demoleze Hotelul Sport din zona Complexului Lia Manoliu. În locul lui va fi construită o nouă unitate de cazare, însă una modernă cu piscină și dotări la standarde înalte. 

"Dorința noastră este sa cerem de la Guvern hotelul. Hotelul poate fi făcut în parteneriat public-privat. Cel vechi va fi demolat. Nu se mai poate face nimic cu vechea clădire", a explicat pentru B365.ro Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei.

Reprezentanții municipalității susțin că existența unui hotel modern în cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" este necesară în condițiile în care în următorii ani acolo se vor organiza comeptiții internaționale de înalt nivel. Astfel, în 2016 ar trebui finalizate lucrările la noul patinoar. Până la sfârșitul acestui an va fi demolat actualul patinoar Mihai Flamaropol, urmând ca în 2015 să înceapă ridicarea noii construcții. Noul patinoar va fi unul la standarde olimpice și va avea o capacitate de 3.100 locuri. În plus, în aceeași clădire vor fi amenajate spații și pentru practicarea înotului și a sporturilor de echipă. 

"Funcțiunea de bază, cea de performanță sportivă, va fi cea de patinoar, care va fi unul la standarde olimpice. În plus, în aceeași clădire vom avea și un bazin semiolimpic destinat publicului și o sală multifuncțională cu terenuri de handbal, volei, baschet, cu gradene puține, adică 200 de locuri, unde școlile din București sau cluburile pentru copii se vor putea duce să își facă orele de sport. De asemenea, la subsolul patinoarului va fi un centru de recuperare destinat tot copiilor", a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă.

Tot în 2016 ar trebui finalizate și lucrările la Sala Polivalentă ce va fi construită tot în incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu. Noua sală polivalenta va avea minim 12.000 de locuri, iar suprafața totală necesară pentru toate funcțiile arenei se ridică la circa 40.000 de mp.

Sala va fi amenajată pentru a găzdui mai multe tipuri de evenimente sportive (Tenis, Baschet, Handbal, Fotbal in sala, Fustal, Volei, Badminton, Box, Atletism, Gimnastica, Tir Sportiv, Tenis de Masa, Scrima etc) sau culturale. Lângă noua sală va fi construită și o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusă pe o suprafață de 10.000 mp.

Sala Polivalentă va avea 5 nivele și o înălțime de 22 de metri de la teren și până la acoperiș. Valoarea investiției este de aproximativ 55 milioane euro. În bugetul pentru acest an al Primăriei Capitalei au fost alocați pentru Sala Polivalentă 40 milioane lei.

În acesată toamnă, mai exact pe 30 septembrie, va fi gata și Academia de Tenis. Construită în cadrul Complexului Lia Manoliu, Academia de Tenis va avea şase terenuri de sport și 1.152 de locuri pentru spectatori. Pentru realizarea acestui proiect, Municipalitatea va plăti 6 milioane lei.

Corpul principal de cladire, aflat la intrarea in academie, contine o zona de lobby cu receptie si mic magazin de material sportiv, o cafeteria cu bar si depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare dedicate si dusuri, cabinet medical si grupul sanitar pentru clienti si personal. Cafeteria beneficiaza de o terasa exterioara, acoperita, generoasa si deschisa spre terenurile de tenis si circulatie pietonala.

Corpul secundar anexa contine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi. Cele 6 terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului.

Se prevad 3 tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare 2 terenuri. 

Primăria Capitalei vrea să ceară în administrare de la Guvern și Complexul de natație în vederea modernizării acestuia. "După Sala Polivalentă urmează să demareze și lucrările la bazinele de înot şi la patinoarul Mihail Flamaropol", spunea primarul general, Sorin Oprescu, în urmă cu o lună. 

 „Asa cum am promis inca din momentul construirii Arenei Nationale, ne preocupam de refacerea si dezvoltarea intregului complex Lia Manoliu. Ne preocupa nu doar sportul de performanta, ci si sportul de masa. Pentru ca un popor care face sport este un popor sanatos!", a declarat Sorin Oprescu.

Cât privește demolarea Hotelului Sport și construirea unei noi unități de cazare, nu există deocamdată un termen de finalizare concret. Proiectul face parte însă din Strategia de investiții a municipalității pentru perioada 2013-2020. 

 

Etichete: patinoar, Primăria Capitalei, Sala Polivalentă

0/3 COMENTARII
S Negur
27 aug 16:14
+0
VOTURI
-0
«"Hotelul poate fi făcut în parteneriat public-privat. Cel vechi va fi demolat. Nu se mai poate face nimic cu vechea clădire", a explicat pentru B365.ro Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei.»

Cum, ma nene, sa afirmi asa ceva? A cui era sarcina sa tina hotelul ala in stare de functionare?
Iar daca tot il demolezi, pentru cine anume va fi facut noul hotel? Ca sigur e cu dedicatie...

Voua chiar nu va e un pic jena?
Nu simtiti Curtea de Conturi cum va sufla in cefa?
Nu va simtiti incheieturile mai grele de la niste bratari de otel?
L3v1
27 aug 10:26
+0
VOTURI
-0
Conform legii primaria trebuie sa consolideze cele peste 380 de cladiri din clasa I de risc seismic din Bucuresti. Consolidarile nu se fac gratis, locatarii trebuind sa restituie suma intr-un numar de ani. Asta spune legea! La primul cutremur major o sa fie caranagiu, sa nu mai vorbim de consecintele dezastruoase pentru economia Bucurestiului si a tarii (pirderi de vieti oemenesti,daune de mld. de euro, pierderi ale afacerilor).
Ori primaria demoleaza un hotel existent si construieste altul. Primaria Bucurestiului le-a rezolvat pe toate si a trecut acum si la servicii turistice! Parca astea erau treaba privatilor? Oricum cred ca domn' doctor o sa defriseze tot spatiul verde din jurul hotelului existent... ca e doctor si ii pasa de sanatatea oamenilor!
Ce imbecil!
vlad
27 aug 08:03
+0
VOTURI
-0
Nu se mai poate face nimic cu vechiul hotel?? Dar ce-are nene?? :)) ca la cutremur nu cade :)). Oricum, pe banii cui si pentru cine se face hotelul asta??? nu avem terenuri de sport si facem hoteluri de lux... deh, probabil ca vrea Tocala sa aiba si unde sa-si cazeze invitatii cand vin sa-i vada federatia de baschet.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h