Hotelul Ambasador, scos la vânzare. Care este preţul cerut de proprietariHotelul Ambasador din București, situat pe bulevardul Magheru, a fost scos la vânzare pe mai multe portaluri imobiliare.

Hotelul Ambasador, scos la vanzare. Care este pretul cerut de proprietari
Hotelul Ambasador, scos la vânzare. Care este preţul cerut de proprietari
Foto: compania

Potrivit anunţurilor postate pe site-urile imobiliare, Hotelul Ambasador, cu 100 de camere clasificate la patru stele, se vinde cu 11,5 milioane de euro.

Hotelul a făcut, în urmă cu 15 ani, obiectul unui litigiu, moștenitorii clădirii revendicând în instanță jumătate din ea. Acum doi ani, moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat și a deținut clădirea, au câștigat procesul și au obținut jumătate din imobil, iar cealaltă a rămas în proprietatea vechiului acționar, firma Ambasador SA.

Ambasador SA a investit în partea de clădire care i-a rămas în jur de 3 milioane de euro, ridicândi-i gradul de confort de la 3 la patru stele. În acest imobil funcționează acum hotelul Ambasador, redus la 99 de camere, jumătate din cât avea anterior.

Cealaltă parte de clădire a rămas nerenovată și este de vânzare, moștenitorii solicitând pe ea, potrivit unor surse din piață, în jur de 5 milioane de euro.

Contactat de Profit.ro, Andrei Istrate, președintele Consiliului de Administrație al SC Ambasador SA, a încercat să nuanțeze ideea privind vânzarea hotelului: "Dacă tot se vinde jumătatea revendicată și găsim un investitor serios, care să plătească peste 11 milioane de euro pe acțiunile SC Ambasador, firma care deține hotelul, suntem dispuși să discutăm cu el".

Hotelul Ambasador are 12 etaje, restaurant, bar și sală de conferințe și de evenimente.

Hotelul a avut anul trecut un grad de ocupare de aproximativ 65%.

SC Ambasador SA mizează în acest an pe afaceri de 1,7 milioane de euro, în creștere față de anul trecut.

Etichete: hotel, pret, vânzare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE