Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, terminat în trei săptămâni. Toate camerele au fost rezervateLucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a cărui temă în acest an este "Cinema on ice", au fost terminate în trei săptămâni. Hotelul a fost rezervat în totalitate, înainte să fie gata, atât de Crăciun, cât şi de Revelion.

Hotelul de gheata de la Balea Lac
Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Constructorul a anunţat, marţi, că Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este gata. În acest an, tema hotelului este "Cinema on ice", astfel cei care vor să petreacă acolo o noapte sau mai multe pot admira în camere sculpturi care reprezintă personaje din filme celebre.

"Construcţia, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi. În acest sezon îi vom surprinde pe clienţii noştri cu o temă atractivă şi îndrăzneaţă. «Cinema on ice» readuce în prim plan filmele care au făcut istorie. În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan şi sângerosul Dracula", se arată într-un comunicat publicat marţi de către constructor.

Hotelul a fost ridicat în acest an în trei săptămâni, în condiţii meteorologice dificile: temperaturi sub zero grade şi vânt de peste o sută de kilometri la oră.

Materia primă folosită pentru construirea hotelului a fost gheaţa din Lacul Bâlea.

Pentru ca hotelul să nu se topească, blocurile de gheaţă trebuie să fie cât mai mari, susţine sursa citată. De obicei, bucăţile de gheaţă au o grosime de 60-70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lăţimea de jumătate de metru. Fiecare bloc de gheaţă cântăreşte între 50 şi 70 de kilograme, acestea fiind montate şi fixate cu apă şi zăpadă.

Pentru al şaptelea an consecutiv, hotelul a fost realizat de Varga Atilla, care are o experienţă de 15 ani în domeniu, însă la Bâlea a lucrat pentru prima dată cu gheaţă. Alături de acesta au lucrat 25 de meseriaşi din localitatea Aluniş, judeţul Mureş, în timp ce sculpturile realizate în toate încăperile, precum şi mesele şi scaunele din incintă au fost realizate de artisul sibian Dumitru Moscu.

Hotelul de Gheaţă este complet rezervat atât de Crăciun, cât şi de Revelion.

Etichete: Bâlea Lac, hotel, hotel balea lac, hotel de gheata balea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE