HOTELUL TRIUMF, aflat pe lista monumentelor istorice, transformat în sediu de instituții publiceHotelul Triumf din Capitală, inclus pe lista monumentelor istorice, va fi transformat în sediu de instituții publice, după ce licitațiile de vânzare au eşuat timp de 10 ani din lipsă de ofertanți, scrie profit.ro. Printre posibilii chiriași se numără Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Ministerul Justiției.

Hotelul Triumf
Hotelul Triumf
Foto: hoteltriumf.ro

Hotelul Triumf, clasificat la două stele și cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că, în condițiile în care nu au fost găsiți doritori care să cumpere hotelul, Guvernul a solicitat Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ca activul să fie retras de pe lista imobilelor scoase la vânzare.

Mai mult, cum Direcția Națională Anticorupție a solicitat Guvernului, conform acelorași surse, să îi fie asigurat un nou sediu central, având în vedere că imobilul din strada Știrbei Vodă, în care funcționează în prezent nu mai corespunde cerințelor de personal și activității instituției, hotelul Triumf a fost propus acesteia ca sediu, oferta fiind considerată atractivă. În consecință, DNA, dar și Ministerul Justiției, de asemenea interesat să se mute în acest spațiu, au început evaluarea imobilului în vederea preluării acestuia de la RA-APPS.

"Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop. În cazul în care DNA și Ministerul Justiției vor ajunge la concluzia că Hotelul Triumf este adecvat ca sediu, Guvernul va aproba în scurt timp transferul clădirii", au declarat pentru Profit.ro sursele citate.

Guvernul așteaptă decizia DNA și pe cea a Ministerului Justiției, care analizează costurile și modul în care clădirea s-ar adecva la necesitățile acestor instituții.

În cazul mutării în Hotelul Triumf, DNA și Ministerul Justiției vor suporta din bugetele proprii costurile renovării și, ulterior, de administrare a imobilului.

Hotelul Triumf este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit în perioada interbelică de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Clădirea a fost folosită ca bloc de locuințe de către angajații Băncii Naționale și utilizată ulterior, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist ca hotel pentru cazarea oaspeților din străinătate.

După 1989, hotelul nu a mai fost îngrijit corespunzător de către stat, inexistența renovărilor și a reparațiilor dese în pofida plângerilor primite din partea clienților fiind justificată de către autorități prin lipsa banilor. Triumf nu și-a putut depăși astfel niciodată statutul de unitate cu doar două stele, în ciuda amplasării într-o zonă de lux a Capitalei.

Doar anul trecut paguba înregistrată de RA-APPS la hotelul Triumf s-a ridicat la 1,089 milioane de lei, din cauza gradului extrem de redus de ocupare, de sub 20%, calculat pentru întreg anul trecut, conform cifrelor din descărcarea de gestiune a administratorilor regiei.

Imobilul a fost scos la vânzare pentru prima dată în 2007, la un preț de pornire de 32,5 milioane de euro plus TVA, dar licitația s-a oprit atunci în instanță după ce firma Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos și care deține hotelul Athenee Palace Hilton, a contestat procedura.

În octombrie 2014, Guvernul a scos din nou hotelul la licitație și l-a ținut până astăzi inclusiv, fără să primească însă nicio ofertă, indiferent că a scăzut prețul pe parcurs, de la 19,6 milioane de euro la 15,9 milioane de euro și, ulterior, la 14,1 milioane de euro, toate plus TVA.

Etichete: DNA Hotel Triumf, Hotel Triumf, Hotelul Trumf, sediu institutii

0/2 COMENTARII
Anita Frank
23 Jun 20:28
+0
VOTURI
-0
CUM I Got împrumutul meu de la aceasta companie MARE

Buna ziua dragii mei oameni, eu sunt Anita Frank, care trăiesc în prezent în New Jersey City, Statele Unite ale Americii. Sunt văduvă în acest moment, cu trei copii și am fost blocat într-o situație financiară în aprilie 2015 și am nevoie să-și refinanțeze și să plătească facturile. Am încercat caută împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private si corporate, dar niciodată cu succes, iar cele mai multe bănci au scăzut de credit meu, nu-pradă nu pe deplin acelor huligani la acolo, care îi numesc auto bani creditor toate acestea sunt înșelătorie, tot ce doresc este banii și bine nu ai auzit de la ei din nou, ei l-au făcut să-mi de două ori înainte de a-am întâlnit cu dl Wilson, Edwards, cea mai interesanta parte este faptul că împrumutul meu a fost de transfer de la mine în termen, așa că am 74 oră va sfatuim sa contactati pe dl Edwards, în cazul în care sunt interesați în obținerea de împrumut și sunteți sigur că puteți să-l plătească înapoi la timp, puteți să-l contactați prin e-mail ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) nici o verificare de credit, nu semnatarul co cu rata dobânzii la doar 2% și planuri mai bune de rambursare și programați dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanții, atunci contactați dl Wilson Edwards astăzi pentru dumneavoastră de împrumut
Ele oferă tot felul de categorii de credite au
împrumut pe termen scurt (5_10years)
împrumut pe termen lung, (20_40)
împrumut pe termen media (10_20)
Ele oferă împrumut cum ar fi
............. Casa de împrumut, împrumut de afaceri ........ împrumut datorii .......
student împrumut de .........., de afaceri începe să împrumut de
....... Împrumut de afaceri, credit Companie .............. etc
E-mail .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Când vine vorba d
Stick
23 Jun 14:04
+0
VOTURI
-0
Pai la "licitatiile" de pana acum veneau DOAR "smecherii"-neaosi- ce voiau sa cumpere cu 1 euro/m...Problema e ca (pseudo)investitorii autohtoni i-au indepartat pe cei seriosi, straini, asa ca va mai curge apa pe Dambovita pana cand vor dori acestia sa mai investeasca in Bucuresti...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE