Hoţi din apartamente, prinşi în flagrant în BucureştiÎn cursul zilei de vineri, 1 august a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au prins în flagrant membrii unui grup specializat în comiterea de furturi din locuinţe.

Retea de hoti, destructurata de politistii bucuresteni
Reţea de hoţi, destructurată de poliţiştii bucureşteni
Foto: alba4all.ro

n fapt, în perioada 15 mai – 1 august a.c., poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea membrilor grupului, format din doi bărbaţi, în vârstă de 39, respectiv 49 de ani, cunoscuţi cu preocupări infracţionale.

Astfel, la data menţionată, cei doi bărbaţi au fost observaţi de către poliţişti în timp ce supravegheau o zonă, din sectorul 6 al Capitalei, în scopul identificării unei locuinţe situate la parterul unui bloc, pretabilă a fi spartă.

În jurul orei 10:30, unul dintre bărbaţi ar fi pătruns în interiorul unui apartament, la scurt timp ieşind şi luând legătura cu celălalt bărbat, moment în care au fost imobilizaţi de către poliţişti. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestora au fost găsite mai multe bijuterii din aur, o şurubelniţă şi o pereche de mănuşi.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Poliţia Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de arest preventiv.

Pentru evitarea furturilor din locuinţe, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti vă recomandă:
La plecarea din locuinţă, aveţi grijă să asiguraţi uşa de acces în imobil;
Protejaţi-vă ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete să fie încastrate în zid;
Montaţi un sistem de închidere sigur la uşile de la subsolul casei, terasă şi intrările secundare;
Dacă aveţi posibilitatea, montaţi un sistem de alarmă;
Montarea unei instalaţii cu senzori care, odată cu lăsarea întunericului, să declanşeze automat iluminatul în holul de acces al imobilului pentru a da impresia că este locuit, poate ţine hoţii la distanţă;
Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să confirmaţi lipsa dumneavoastră de la domiciliu;
Rugaţi un prieten sau un vecin să vă supravegheze casa cât timp sunteţi plecat în vacanţă, să tragă perdelele, să aprindă lumina, astfel încât casa să pară locuită iar în cazul în care sesizează ceva în neregulă, să apeleze telefonul de urgenţă "112".

Etichete: apartamente, hoţi din locuinţe, poliţia, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE