Hoţii de fier vechi devastează cimitirele din BucureştiHotii de fier vechi din Bucuresti fura gardul care imprejmuieste mormintele si inelele de la cavouri (Foto: tvpartener.ro)
Hoții de fier vechi din București fură gardul care împrejmuiește mormintele și inelele de la cavouri (Foto: tvpartener.ro)

Numărul cazurilor de furt în cimitirele din Bucureşti este în creştere, potrivit poliţiştilor. Dacă până acum dispăreau, uneori, bucăţi din gardul mormintelor, în ultimult timp, bucureştenii se tem să mai împrejmuiască  locurile de veci sau să aplice cavourilor elemente din fier sau din cupru din cauza hoţilor.

Nici cimitirul Bellu, unul dintre obiectivele propuse pentru lista punctelor turistice europene, nu a scăpat de vigilenţa hoţilor de fier vechi. Administratorii cimitirului spun că fac tot ce le stă în putinţă pentru a evita furturile şi că pentru a proteja mormintele este nevoie şi de supraveghere video.

Printre obiectele de valoare care au fost furate în ultimii ani din cimitirele bucureştene şi duse la centrele de colectare se numără şi leii din bronz de la Mormântul Eroului din cimitirul Belu şi limbile ceasului de la mormântul Iuliei Haşdeu care arătau ora la care a decedat.

Sursa: Adevărul

Etichete: cimitir, Cimitirul Bellu, fier vechi, hoţ, hoti de fier vechi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE