Hoţii din locuinţe, prinşi cu ajutorul telefonului mobilHoţii din locuinţe, surprinşi cu ajutorul telefonului mobil. Este ultima ofertă de dotare cu care vin firmele de securitate, iar clienţii se înghesuie să le cumpere. Nici nu este de mirare, de vreme ce, zilnic, în Româia 80 de locuinţe sunt sparte de hoţi. Cu sistemele moderne cuplate la telefonul mobil, proprietarii îşi pot păzi casele chiar şi atunci cand se află la mii de kilometri depărtare.

Perchezitii in Bucuresti, la hotii din locuinte
Percheziții în București, la hoții din locuințe

Locuinţele fără sisteme de securitate sunt cele mai expuse. Nu o dată hoţii au dat lovitura chiar cu proprietarii în case.

Mai rău decât orice îi sperie pe hoţi camerele de supravegere. Iar tehnologiile moderne le oferă proprietarilor luxul de a sta liniştit în vacanţă, pentru că văd pe telefonul mobil tot ce se întâmplă acasă cât timp sunt plecaţi. O hartă a locuinţei instalată pe mobil şi un sistem de camere video permit acest lucru.

Să presupunem că a intrat cineva pe uşa principală. Automat, senzorul care păzeşte casa se aprinde. Eu primesc în acest timp un SMS sau un apel de la sistemul de alarmă şi verific prin sistemul de camere de luat vederi cine a intrat, printr-un simplu click pe ecran.

Astfel, se elimină şi alarmele false, care le dădeau inutil emoţii proprietariilor. Sistemele de securitate ultra-moderne au senzori setaţi să nu reacţioneze la mişcările animalelor de companie. Şi nu este singura facilitate de ultimă oră a unui astfel de sistem.

„Vă poate şi suna, el are un microfon incorporat, puteţi să răspundeţi şi ascultaţi tot ce se întâmplă în locaţia respectivă”, a spus Paul Manole, reprezentantul unei firme de securitate, potrivit Digi24. 

Alte sisteme de securitate îi alertează în caz de spargere nu doar pe proprietar, ci şi firma de securitate care păzeşte locuinţa, ba chiar şi pe vecini.

Va trebui instalată aplicaţia pe telefonul lor şi în memoria centralei va trebui programat şi numărul vecinului, astfel încât să fie informat despre aceleaşi lucruri ca şi mine.

O centrală de securitate simplă costă aproximativ 100 de euro. Preţurile cresc, în funcţie de complexitatea sistemelor de supraveghere şi pot ajunge la câteava mii de euro.

 

Etichete: hoţi, hoţi din locuinţe, telefon mobil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE