Hrănitori pentru păsări, în parcurile mari din BucureștiÎn parcurile mari din Capitală vor fi instalate 30 de hrănitori pentru păsările care rămân aici pe timp iernii.

Hranitori pentru pasari, in parcurile din Bucuresti
Hranitori pentru pasari, in parcurile din Bucuresti
Foto: hotnews.ro

Actiunea face parte dintr-un proiect al Societatatii Ornitologice Romane si va fi finalizata in mai putin de o luna, informează hotnews.ro

"Putini stiu ca Bucurestiul este un oras care adaposteste mai mult decat vrabii, ciori si pescarusi. Avem pitigoi, scatii, florinti, macalendrii, sturzi, ciocanitori, botgrosi, mierle si multe alte specii. Iarna, mai ales pe acest ger, pasarile au nevoie de ajutorul nostru pentru a supravietui. De aceea a aparut proiectul Bucurestiul Prinde Aripi, un proiect prin care dorim sa instalam hranitori in toate parcurile mari, dar si in multe altele, de mai mici dimensiuni", a declarat Valentin Marin, managerul noului proiect al SOR.

Primele hranitori montate sunt cele din parcul Kiseleff, in sectorul 1 al Capitalei. Acum, parcul are doua hranitori cu o capacitate de cinci kilograme de hrana, hranitori aprovizionate cu seminte de floarea soarelui - unele dintre cele mai hranitoare pentru pasari pe timp de iarna.

Etichete: hranitori, parcuri, pasari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE