Iarna târzie afectează păsările: Zeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islazZeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islaz de lângă localitatea brăileană Oprişeneşti, dar spre surprinderea poliţiştilor locali care au încercat să le pună la adăpost, după ce autorităţile au primit mai multe apeluri de la iubitorii de animale, păsările şi-au luat zborul, a declarat joi, viceprimarul oraşului Ianca, Mircea Mircescu.

Berze
Berze

"Poliţiştii locali au mers la faţa locului, dar când s-au apropiat, berzele au zburat. Islazul se află în afara localităţii şi acum este acoperit cu zăpadă în strat de 10 cm. Nu s-a mai întâmplat să poposească la noi un număr atât de mare de berze. Mai veneau câte cinci-şase, dar nu de ordinul zecilor, ca acum", a declarat Mircea Mircescu, potrivit Agerpres.

Din informaţiile deţinute de "Prietenii Berzelor", singurul ONG din ţară specializat în îngrijirea berzelor albe, în momentul de faţă sunt sute de berze în nordul Moldovei, în judeţul Dolj şi în Brăila, care au dificultăţi de deplasare.

"Berzele rezistă pentru că ele au o capacitate de adaptabilitate uimitoare. Spre exemplu, anul trecut a nins în aprilie, au înflorit pomii şi berzele noastre aveau un ou şi cloceau şi a ieşit şi pui din oul acela. Problema cea mai mare este dacă le degeră picioarele la berze, dar dacă ele dau din aripi, se mişcă, atunci nu sunt într-un pericol iminent", potrivit preşedintelui ONG-ului "Prietenii Berzelor", Miruna Gritu.

Etichete: berze, berze inghetate

0/1 COMENTARII
Alu
25 mar 14:10
+0
VOTURI
-0
Neam de prosti. Berzele erau in repaus pe timpul furtunii de zapada dobitocilor, sunt f bine adaptate. Nu trebuiau deranjate cretinilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h