Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeţi un gpsPoate ca apliactiile de navigare gratuite pentru smartpone-uri oferite de Apple si Google ofera directii de mers pentru masina, pe jos si cu autobuzul, dar oare pot sa arate drumul fara internet? Nu. Singurul dispozitiv care este capail sa indice drumul fara sa fie conectat la internet este gps-ul.

Gps-uri versus smartphone

Pentru inceput, ecranele smartphone-urilor sunt mici, in schimb gps-urile sunt de doua ori mai mari. In plus, aplicatiile de mobil sunt procesoare intensive, cauzeaza incalzirea, iar acest lucru face ca bateria sa se descarce mai repede. Aplicatiile consuma si mult internet.

Cand suna telefonul, chiar daca raspundeti la acesta utilizand Bluetooth hands-free, harta dispare pentru o anumita perioada. Si daca redati muzica pe telefon, melodiile se decupleaza pentru a face loc indicatiilor vocale. In concluzie pe telefon, nu poti sa asculti muzica, sa vorbesti si sa te uiti la drum in schimb la gps-uri da, le poti face pe toate acestea si fara sa ai internet.

Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un gps:

Ecran

Daca doriti ca gps-ul sa prezinte harta in cel mai mic detaliu, asigurati-va ca este accesabil la scara dreapta. Dimensiunea ecranului este masurata in inch. Un gps bun ar trebui sa ai aibe ecranul de 7inch. Cele mai multe gps-uri au touchscreen, iar acest lucru ajuta foarte mult la navigare.

Memoria - este folosita pentru a incarca harti detaliate. Hartile pot ocupa foarte mult spatiu. Luati in considerare capacitatea de stocare interna. In functie de buget si de performantele dorite puteti alege ca un gps sa aibe memoria de 64MB, 28MB, 256MB. Cu cat memoria este mai mare, cu atat va rula mai bine.

Procesor

Un procesor puternic face ca, calcularea traseului sa fie repede. Recomandarea mea ar fi ca gps-ul sa aibe un procesor de 800MHz.

Hartile pot ocupa mult spatiu de stocare. Unele gps-uri au carduri de memorie externa, in timp ce unele au doar memorie interna. Cu toate acestea puteti gasi gps-uri care le au pe amandoua. Semnalul la gps-uri va functiona oriunde, pe munti, pe poduri si in sate. Gps-ul va ofera ruta corecta, nu se abate de la drum. Hartile trebuie sa fie detaliate si sa permita actualizarea, pentru ca, in fiecare zi se schimba numele strazilor sau apare cate ceva.

Conectivitate

Sa aibe bluetooth, in felul asta te vei putea conecata la telefon si sa raspunzi fara sa iti mainile de pe volan. Este si mult mai sigur.

Bateria

Gps-urile au baterii standard(AA sau AAA) sau acumulatoare. Cele standard se gasesc cel mai usor si sunt si ieftine, in schimb cele cu acumulator functioneaza cam 4h.

Durabilitate: majoritatea gps-urilor pot fi folosite si in ploaie. Altele se strica atunci cand sunt udate.Gps-urile pot rezista in apa cam 30 de minute.

Un alt aspect foarte important, de care trebuie sa tii cont, suportul.

Pe piata se gasesc o multime de producatori de sisteme gps, dar Garmin si Tom Tom sunt cele mai bune dar si cele mai vandute.

Gps-urile nu sunt doar pentru vacante ci si pentru orase, in felul asta eviti traficul si ajungi la munca/acasa in timp.

Alte articole aici

Etichete: gps, gps auto, gps bun, gps performant

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE