Icoană care a aparținut lui Emil Cioran, vândută la o licitaţie în Bucureşti cu o sumă importantăO icoană care a decorat pereții casei lui Emil Cioran a fost adjudecată la prețul de 4.250 de euro la licitația patrimoniului filosofului, organizată de Artmark în Capitală.

Icoana pe sticlă reprezentând ''Duminica Tuturor Sfinților'' a fost cel mai bine vândut lot la sesiunea de marți seara, prețul său de adjudecare fiind de 21 de ori mai mare decât cel de pornire, potrivit Agerpres.

Printre loturile adjudecate la prețuri ridicate s-au mai numărat biroul în stil Biedermeier, la care a scris adolescentul Emil Cioran primele sale texte și idei, cumpărat la 2.500 de euro, volume din biblioteca filosofului — "Procesul" de Franz Kafka, la 500 de euro, "Eseul despre Lysis de Platon", de Constantin Noica, exemplar cu dedicația olografă a acestuia către Aurel Cioran, fratele filosofului Emil Cioran, la 400 de euro, fotografia originală cu Emil Cioran, Eugen Ionescu și Mircea Eliade, transformată în anii recenți în afiș, la 800 de euro.

Cele două cărți poștale trimise de Emil Cioran părinților săi în vremea studiilor la Berlin și la Paris și-au triplat fiecare prețul de pornire în licitație și au atins pragul de 700 de euro. Următoarea licitație Artmark, cea de primăvară, va avea loc joi.

Etichete: Emil Cioran, emil cioran icoana, icoana vanduta la licitatie, licitaţie, licitatie emil cioran

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h