Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian BăsescuPreşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte spune că decizia lui Dodon de a-i retrage cetăţenia este politică şi se va consulta cu avocaţii săi pentru a decide ce va face în continuare.

Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu
Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat pentru Deschide.md că decizia lui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia este una politică şi a precizat că urmează să se consulte cu avocaţii săi, pentru a decide ce va face în continuare. Băsescu l-a acuzat pe liderul de la Chişinău că vrea o Republica Moldova aservită Rusiei, în timp ce el îşi doreşte o ţară proeuropeană, poate chiar unită cu România.

Eu nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite, şi că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aş dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european şi de ce nu o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist şi nu am ce-i face lui Dodon", a declarat fostul preşedinte al României.

Preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţenii familiei Băsescu.

Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu. Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia acestuia au obţinut cetăţenia Republicii Moldova pe 9 iunie 2016. Acesta avut de aşteptat doar trei luni pentru a deveni cetăţean moldovean, deşi termenul legal de a primi cetăţenia Moldovei este de un an.

Potrivit unui comunicat expediat de președinție, s-a constatat impedimente în procesul de acordare a acesteia.

Mai exact, fostul președinte român a ascuns faptul că a fost supus urmăririi penale pe mai multe capete de acuzație în România.

Potrivit președinției, acest lucru ar putea constitui motiv pentru retragerea cetățeniei pentru Traian Băsescu, nu însă și pentru soția sa - Maria.

Etichete: cetatenie moldoveneasca, cetatenie moldoveneasca traian basescu, igor dodon, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE