UPDATE ŞEFII ISU BUCUREŞTI, SUSPENDAŢI DIN FUNCŢIE. Premierul Dacian Cioloș a cerut demiterea lorUPDATE Şefii ISU Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, la cerea IGSU, pe perioada derulării anchetei privind tragedia din Club Colectiv. Au fost suspendaţi inspectorul şef Mihai Guţă şi adjuncţii Orlando Şchiopu şi Giani Aldoiu. Premierul Cioloş a cerut însă demiterea celor trei şefi ai ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. Raed Arafat a declarat că nu va demisiona.

Practic, ISU a susţinut până acum că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv, până în seara incendiului, însă o solicitare efectuată de o firmă de organizări evenimente la ISU arată că instituţiei i se ceruse în scris să avizeze un eveniment cu mii de persoane în Club Colectiv, deci ar fi avut cunoştinţă de existenţa clubului. 

UPDATE 16.08. Într-o intervenţie la Realitatea TV, Raed Arafat a declarat că nu îşi va prezenta demisia doar pentru a fugi de responsabilitate.

"Demisia are două sensuri: să-ţi asumi o responsabilitate pentru că ai greşit şi pentru că n-ai prevăzut şi n-ai făcut (...) sau să fugi de responsabilitate şi să pleci şi să spui 'nu mă interesează'. Acest lucru, eu nu îl voi face", a spus secretarul de stat. "Nu fug de răspundere. Dacă găsesc că am greşit sau am neglijat eu, personal, ceva, atunci mă pun la dispoziţia premierului şi spun că am greşit", a adăugat el.

Toată conducerea ISU Bucureşti a fost schimbată în cursul zilei de miercuri, la solicitarea IGSU, din cauza tragediei din Clubul Colectiv.

Cei trei şefi sunt suspendaţi din funcţie pe toată durata anchetei în DOSAUL CLUB CLOECTIV. 

Premierul Dacian Cioloş a cerut însă demiterea şefilor ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. 

Practic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti susţine că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv din Capitală, însă un fax descoperit de Gazeta Sporturilor arată că instituţia avea cunoştinţă de acest lucru. 

Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.

"Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București", i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri, conform tolo.ro. 

Ulterior, adresa pentru avizarea evenimentului din Colectiv a fost direcţionată către ISU Bucureşti, însă instituţia în cauză nu ar mai fi efectuat verificările necesare pentru avizare, lucru confirmat miercuri chiar de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Realitatea TV. 

În condiţiile date, conducerea ISU Bucureşti urmează să fie schimbată, cel puţin până la definitivarea anchetei din DOSARUL CLUB COLECTIV. 

Potrivit unei intervenţii telefonice a lui Arafat la România TV, ISU Bucureşti s-a rezumat doar să trimită un răspuns firmei organizatoare a evenimentului din Club Colectiv cu privire la obligaţiile care îi revin acesteia, fără a merge însă pe teren la club pentru a verifica situaţia. Arafat a anunţat că a transmis azi la DNA acest lucru. 

Ajutoare financiare de 10.000 lei pentru fiecare persoană din Sectorul 3, rănită în Colectiv

AJUTOR FINANCIAR RĂNIŢI #COLECTIV. Victimele incendiului din Club Colectiv, care locuiesc pe raza Sectorului 3, sau rudele celor decedați, ar urma să primească ajutoare financiare de câte 10.000 de lei de la Primăria Sectorului 3. Proiectul urmează să fie supus votului Consiliului Local, joi, pe 26 noiembrie 2015.

Judecător la Tribunalul Militar: ISU primea sponsorizări de la firmele controlate. Şefii ştiau asta

Judecătorul de la Tribunalul Militar care a decis ca cei doi inspectori ISU care au verificat clubul Colectiv să fie arestaţi preventiv a motivat în decizia sa faptul că ISU a beneficiat de sponsorizări de la firmele pe care le controla, iar practica era cunoscută şi de şefii ISU.

Informaţia se regăseşte în motivarea instanţei în cazul arestării celor doi angajaţi ISU, scrie digi24.ro.

Conform judecătorilor, ISU a beneficiat de sponsorizări de la firmele pe care le controla, iar practica era cunoscută de şefi. Tribunalul Militar consideră că în acest context este greu de imaginat că firmele care sponsorizează ISU pot fi constrolate în mod obiectiv.


Sponsorizările de la ISU, făcute publice de Petre Tobă - Surse

Ministrul de Interne, Petre Tobă, ar urma să facă publice informaţiile privind controversatele sponsorizări de la ISU, anunţă surse din Guvern, citate de Realitatea Tv. Pe de altă parte, premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat încă de sâmbătă că astfel de lucruri sunt considerate "derapaje" şi a cerut o informare periodică asupra stării de sănătate a răniţilor din Club Colectiv.

Cei doi angajaţi ISU arestaţi preventiv în cazul incendiului de la Colectiv au fost acuzaţi de abuz în serviciu legat de controalele efectuate la clubul Colectiv.


Noi acuzații aduse patronilor clubului Colectiv

Procurorii de la parchetul extind acuzațiile în cazul celor trei patroni ai clubului Colectiv.

Patronii de la Colectiv au spus însă că nu le-au dat bani celor de la ISU, când au venit să verifice clubul. Totuşi, potrivit documentelor ridicate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pe lângă ISU funcţiona o fundaţie care strângea asemenea sume de la firmele verificate de angajaţii Inspectoratului.

Magistratul a declarat că procurorii trebuie să analizeze scara ierarhică la ISU, pentru a stabili „tabloul respnsabililor" pentru tragedia de la Colectiv.

Decizia a fost contestată de toate părţile din dosar - angajaţi ISU şi DNA, procurorii cerând ca şi Antonina Radu să fie arestată preventiv, după ce în cazul lui George Matei Petrică s-a luat această măsură.

BILANŢUL TRAGEDIEI DIN CLUB COLECTIV A AJUNS LA 60 DE MORŢI. Alex Hogea a decedat la Viena, duminică

Bilanţul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 60 de morţi, după ce duminică a murit un alt rănit, internat la un spital din Viena. Alex Hogea avea 19 ani, fiind student la Facultatea de Automatică de la Universitatea Bucureşti.

Etichete: colectiv, ISU Bucureşti, schimbare conducere ISU Bucuresti, tragedie colectiv

0/3 COMENTARII
Cris
25 Nov 19:20
+0
VOTURI
-0
Cei de la Emagic sunt niste penibili. Nu aveau voie sa organizeze acolo eveniment cu numar mare de persoane, cu risc de incendiu, pentru ca nu aveau autorizatie ISU.

ISU nu avea obligatia sa le asigure asistenta la eveniment, pentru ca Emagic nu avea autorizatie ISU sa organizeze un astfel de eveniment in acel spatiu... iar ISU nu asiugra asistenta decat in niste cazuri clar precizate de lege, iar asta nu se incadra acolo.

ISU insa avea obligatia, cu mail sau fara sa-si miste dosul pana la club si sa-l inchida, facand totodata si sesizare la Politie.

Simplu ca buna-ziua!
elena
25 Nov 17:30
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Laura
25 Nov 10:41
+0
VOTURI
-0
Acum 2 zile se anunta la stiri ca e vb de 60 de morti. Dvs sustineti ca ar fi doar 55. Cine are dreptate?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE