IKEA a lansat o aplicație de realitate virtuală pentru decorarea bucătărieiCompania suedeză de mobilă Ikea a lansat recent o aplicaţie pilot care combină realitatea virtuală cu plăcerea de a decora bucătării. Aplicaţia numită Ikea VR (virtual reality) experience funcţionează în combinaţie cu headset-ul HTC Vive şi a fost construită folosind motorul de gaming Unreal Engine 4.

Ikea a lansat o aplicatie de realitate virtuala
Ikea a lansat o aplicaţie de realitate virtuală

Utilizatorul este transportat într-o bucătărie virtuală complet utilată şi decorată în stilul primitor şi luminos specific brandului. Odată ajuns acolo, poţi schimba culorile sertarelor şi ale dulapurilor. De asemenea, poţi schimba și perspectiva din care priveşti mobila astfel încât să poţi vedea cum experimentează un copil bucătăria, anunţă Digi24.

Ikea le pune deja la dispoziţie utilizatorilor o serie de instrumente de design 3D mult mai complexe decât modesta aplicaţie de VR. Totuşi, scopul principal al companiei în lansarea acestei aplicaţii este să le solicite feedback utilizatorilor şi asta deoarece domeniul realităţii virtuale încă se află la început. Totuşi, reprezentanţii Ikea susţin că VR-ul reprezintă un potenţial enorm pentru experienţa consumatorilor Ikea şi sunt foarte motivaţi să îmbogăţească aplicaţia cu o sumedenie de funcţii noi în actualizările următoare. Ikea VR Experience este disponibilă gratuit pentru HTC Vive şi poate fi descărcată de pe platforma de gaming Steam.

Etichete: aplicatie realitatea virtuala, aplicatie vr, IKEA, realitatea virtuala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE