Ikea, de trei ani pe pierdere în RomâniaRetailerul de mobilă Ikea a înregistrat în 2013 pierderi de aproape 0,5 mil. euro, acesta fiind al treilea an consecutiv când suedezii nu reuşesc să câştige bani pe piaţa românească.

IKEA a inceput sa vanda mobila online
IKEA a început să vândă mobilă online

Spre deosebire de anii precedenţi, pierderile retailerului s-au redus semnificativ (de la 3,6 mil. euro în 2012). De cealaltă parte, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 6% (în lei).

Retailerul care şi-a deschis magazinul din zona comercială Băneasa în martie 2007 a realizat profit încă din primul an de funcţionare, atunci când rezultatele au fost duble faţă de estimări, de aceea pierderile din ultimii ani pot fi considerate o surpriză.

Iniţial, IKEA a fost o franciză, însă în 2010 magazinul din Capitală a fost cumpărat direct de suedezi, intrând în reţeaua sa globală, scrie money.ro.

Ulterior, în 2011, compania a intrat pe pierderi.

Etichete: IKEA, mobila, pierderi

0/1 COMENTARII
Lili
10 iun 17:26
+0
VOTURI
-0
Cred ca din cauza mediatizarii produselor retrase de pe piata a inregistrat pierderi. Primesc catalog acasa o data pe an si preturile nu mi s-au parut diferite de la an la an, nu ceva deosebit adica. Totusi, cand am cumparat mobila, am preferat s-o fac pe comanda, de la 1mob.ro Mobila nu se schimba chiar asa de la an la an si am vrut calitate. Pentru obiecte mici, de genul veioza, vesela, pernuta, cuvertura, da, ma duc in Ikea, deci pentru lucruri marunte, cum s-ar spune.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h