IKEA recheamă şi retrage de pe piaţă mai multe produse, cu RISC DE SUFOCARE pentru copiiMagazinul IKEA din Băneasa le cere clienților care au achiziționat baldachine pentru pat să le returneze în magazin, pentru a primi înapoi suma integrală plătită pe produs. Aceste produse au fost retrase de pe piaţă de retailer-ul de mobilier pentru că prezintă risc de sufocare pentru bebeluşi, potrivit reprezentanţilor companiei.

"Compania IKEA a primit sesizări cu privire la faptul că există posibilitatea ca, în timpul somnului, bebeluşii sau copiii să tragă şi să își înfășoare în jurul gâtului perdeaua baldachinului care acoperă patul. Pentru prevenirea oricărui risc de producere a unui incident, baldachinele pentru pat au fost retrase imediat din toate magazinele IKEA din lume.

Produsele care au fost retrase de pe piață sunt următoarele: LEGENDARISK, setul de baldachine MINNEN, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA și KLÄMMIG. Numai baldachinele pentru pat menționate sunt incluse în această acțiune de retragere de produs. Toate produsele din gama IKEA pentru copii pot fi folosite în deplină siguranță.

Compania IKEA se concentrează în primul rând pe prevenirea oricărei posibilităţi de producere a vreunui incident, mai degrabă decât pe remedierea unor eventuale urmări ale acestora. De aceea, dacă un produs din gamă nu corespunde standardelor de calitate ale companiei sau aşteptărilor clienţilor, IKEA nu ezită să ia măsuri imediate.

În ceea ce privește standardele de siguranță aplicabile în cazul baldachinelor pentru pat, Compania IKEA nu are cunoștință de existența vreunui astfel de standard, dar nu este dispusă să facă niciun compromis în scopul prevenirii oricărui potențial risc, cu atât mai puţin atunci când este vorba despre siguranţa copiilor. Testele interne de siguranţă, preliminare punerii în vânzare, nu au arătat niciun risc, însă compania a consultat experți externi în identificarea pericolelor și evaluarea riscurilor, care au ajuns la concluzia că există, totuşi, un potențial de risc, dacă bebeluşii şi copiii nu sunt supravegheaţi, aşa cum se poate întâmpla în timpul somnului.

De aceea, ca măsură de precauție, IKEA a retras de la vânzare toate produsele enumerate mai sus și își invită clienții să nu le mai folosească în preajma copiilor mici.

Toate produsele din gama IKEA sunt testate în timpul procesului de producţie şi supuse unor analize amănunţite ale riscurilor care ar putea apărea în timpul utilizării lor. Procedurile de testare a produselor IKEA se bazează pe situaţiile reale de folosire a lor în viaţa de zi cu zi şi, tocmai pentru că acestea sunt într-o continuă schimbare, este nevoie de îmbunătăţirea continuă atât a produselor şi a tehnicilor de fabricaţie, cât şi a procedurilor de testare, astfel încât fiecare produs să corespundă aşteptărilor clienţilor, fără nicio excepţie.

Baldachinele pentru pat au fost introduse în magazinele IKEA din anul 1996 și s-au vândut peste 2,7 milioane de bucăţi la nivel global.

Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 4.897 de bucăţi, la preţuri care au variat între 49,99 și 145 lei şi nu a primit nicio sesizare în privinţa niciunuia dintre aceste produse. Clienţii care au un produs din cele menționate sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin, începând chiar de astăzi, 20 martie 2014, pentru a primi înapoi suma totală cu care au achiziționat produsul", informează reprezentanţii IKEA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Baldachinele pentru pat nu sunt singurele produse retrase de pe piaţă sau rechemate de IKEA. Anul trecut, în decembrie, IKEA a anunţat că recheamă mai multe produse pentru reparații, după ce un copil și-a pierdut viața din cauza lor. În aceeaşi lună, IKEA a decis rechemarea unei game de lămpi, pentru reparații, pentru că prezentau un risc crescut pentru copii. De asemenea, în vara anului trecut, compania a rechemat două tipuri de paturi pentru copii, după ce a primit șapte sesizări de la clienţi privind ruperea barei de metal care leagă tăblia laterală de cadrul de pat.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Compania IKEA deținea, în august 2013, peste 345 de magazine în 40 de țări sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

Etichete: baldachin, IKEA, ikea rechema pentru reparatii, produse, produse IKEA, retragere produse IKEA, risc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h