Ikea România recheamă bazele de lampadar și de veioză Gothem din cauza riscului de șoc electricCompania IKEA le recomandă clienților care au cumpărat o bază de lampadar sau de veioză Gothem să nu o mai folosească din cauza riscului de șoc electric. Cei care au cumpărat acest produse sunt rugați să le aducă la magazinul IKEA din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

IKEA recheamă toate bazele de lampadar și de veioză GOTHEM din cauza riscului de șoc electric, după ce doi clienți și un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate în interior. Nu au fost raportate cazuri de accidentări, însă cele trei persoane au observat cum cablurile deteriorate pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal și pot afecta siguranța consumatorilor.

În urma investigației, a rezultat faptul că în timpul asamblării cablurile din interior au fost răsucite și posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuiește rutinele de asamblare și metodele de testare din faza de producție pentru a se asigura că produsele vor putea fi folosite în siguranță.

Produsele GOTHEM au fost testate și aprobate inclusiv de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele în vigoare și legislația valabilă în fiecare țară în care se află compania IKEA și au trecut toate testele de siguranță. În plus, compania IKEA a desfășurat teste suplimentare pentru a simula utilizarea de zi cu zi.

Chiar dacă produsul funcționează corect, Compania IKEA le recomandă tuturor clienților care au o bază de lampadar sau de veioză GOTHEM să nu o mai folosească și să o returneze în magazinul IKEA unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

Bazele de lampadar și de veioză GOTHEM au fost vândute în toate țările în care se află magazine IKEA din octombrie 2015.

În magazinul IKEA din București au fost vândute două tipuri de produse GOTHEM:
35 de baze de lampadar GOTHEM, la prețul de 185 lei cu următorul cod de produs: 803.030.41
45 de baze de veioză GOTHEM, la prețul de 89,90 lei cu următorul cod de produs: 603.030.37

Magazinul IKEA din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare și nu a primit nicio sesizare de la clienți în privința niciunuia dintre acestea.

Clienții care au cumpărat bazele de lampadar și de veioză GOTHEM sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a returna produsul și pentru a primi înapoi suma integrală. Dovada plății (bonul) nu este necesară.

Etichete: IKEA, Ikea Băneasa, IKEA București, lampadar, produse, retur, veioză

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE