Ilie Botoş transmite că nu poate fi ministru de Interne în locul lui Gabriel OpreaIlie Botoș i-a transmis premierului interimar Sorin Cîmpeanu că nu poate ocupa funcția de ministru de Interne, pentru care a fost delegat de premier luni. Motivul: are grad militar, dar îi interzice și Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Ilie Botos transmite ca nu poate fi ministru de Interne
Ilie Botoş transmite că nu poate fi ministru de Interne
Foto: enational.ro

Surse din cadrul MAI au declarat pentru Profit.ro că Ilie Botoș nu poate accepta propunerea premierului interimar Sorin Cîmpeanu, de a asigura, fie și prin delegare, atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne. Asta deoarece îi interzice atât statutul de militar, cât și cel de magistrat.

Cîmpeanu a anunțat, ieri, că îl deleagă pe Ilie Botoș să asigure interimatul la MAI, după ce președintele Klaus Iohannis a luat act de deimisia lui Gabriel Oprea. Șeful statului îi delegase funcțiile lui Oprea tot lui Sorin Cîmpeanu, care devenise, astfel, premier interimar, vicepremier interimar, ministru interimar al Internelor, dar și al Învățământului.

Sorin Cîmpeanu poate să păstreze și atribuțiile de ministru de Interne sau le poate delega altui secretar de stat din MAI.

Etichete: ilie botos, ministru interne

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE