Ilie Sârbu a demisionat din funcţia de senatorIlie Sârbu a demisionat din funcţia ocupată în Parlament, dat fiind că a fost numit consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Ilie Sarbu a demisionat din functia de senator
Ilie Sârbu a demisionat din funcţia de senator
Foto: nasul.tv

Plenul Senatului a votat hotararea de vacantare a acestui mandat cu 79 de voturi 'pentru' si o abtinere, informeaza Hotnews.ro.

Plenul a mai aprobat propunerea grupului PSD din Senat ca in locul lui Ilie Sarbu, care a fost membru in Comisia de aparare, sa activeze Mihai Fifor, liderul de grup.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, pe 16 septembrie, numirea lui Ilie Sarbu in functia de consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit. Sarbu a fost numit in functia de consilier de conturi pentru durata ramasa a mandatului de noua ani inceput la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotararii Parlamentului nr. 17/2011.

Desi Alina Gorghiu anuntase ca PNL va contesta aceasta numire la Curtea Constitutionala, liberalii nu au mai facut acest demers, motivand ca juristii nu au gasit motive.

"Am cautat si cautam argumente de neconstitutionalitate. Pana in acest moment, toti juristii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de raspuns pozitiv. In consecinta, in acest moment, nu putem contesta, ca nu avem motive si numai ca sa ne aflam in treaba nu o facem", a explicat Nicolaescu pe 6 octombrie.

Etichete: demisie, ilie sârbu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE