Imagini 3D din Bucureștiul de odinioară, realizate pe Calea Victoriei în 1913 GALERIE FOTOFotograful Alex Gâlmeanu a creat o serie de gif-uri animate folosind imagini vechi din București, în care apare Calea Victoriei la începutul secolului XX. Le puteți admira mai jos.

Imagini 3D din Bucurestiul de odinioara, realizate pe Calea Victoriei in 1913 GALERIE FOTO
Imagini 3D din Bucureștiul de odinioară, realizate pe Calea Victoriei în 1913 GALERIE FOTO
Foto: Alex Galmeanu- muzeuldefotografie.ro

Fotograful Alex Gâlmeanu a găsit mai multe imagini stereografice realizate pe Calea Victoriei în 1913 și le-a prezentat pe muzeuldefotografie.ro sub forma unor gif-uri animate, realizate prin redarea rapidă a cadrelor- pentru ca "iluzia de profunzime să poată fi mult mai ușor înțeleasă", după cum povestește acesta pe blog.

"Imaginile stereografice reprezintă o tehnică prin care se poate reda iluzia de profunzime a spațiului cu ajutorul a două imagini privite în același timp printr-un vizor dedicat. Imaginile sunt fotografiate special în acest scop, cu ajutorul unei camere bi-obiectiv, una pentru ochiul stâng si cealaltă pentru ochiul drept.", explică fotograful.

Conform sursei citate, imaginile, în forma lor originală, se prezinta "sub forma unor diapozitive alb-negru imprimate pe plăci de sticla, de văzut prin transparență". Le puteți vedea și în această formă pe muzeuldefotografie.ro.

Trei dintre fotografii sunt captate în apropierea Palatului Regal, iar a patra- în fața Teatrului Național (astăzi, Hotel Novotel).

1913_3d_04_DR

1913_3d_01_DR

1913_3d_02_DR

1913_3d_05_DR

♦♦♦

MuzeuldeFotografie.ro, despre care B365.ro a relatat AICI, a fost creat de Alex Gâlmeanu în 2007, pentru a înlocui lipsa unui muzeu de fotografie propriu-zis în România. La arhivă poate contribui oricine- publicul fiind invitat să trimită materiale fotografice vechi, fotografii de familie, fotografii-document, fotografie de artă sau orice imagini din categoria celor publicate pe site. 

Etichete: bucuresti 1913, bucuresti secol xx, calea victoriei, muzeul de fotografie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h