DOSARUL HEXI PHARMA. Denunţătorul Leva, chemat la Poliţie. Noi imagini de la accidentul lui CondreaPrincipalul denunţător din dosarul Hexi Pharma, Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, a fost chemat să dea declaraţii la Poliţie, miercuri. El i-ar putea lămuri pe anchetatori cum se diluau produsele firmei.

Mihail Leva, director de producție la Hexi Pharma, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, fiind acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Mihail Leva este cercetat sub control judiciar, informează romaniatv.net. 

În același dosar, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost arestată la domiciliu. Ea este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în formă simplă, precum și infracțiunea de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor

Noi imagini de la accidentul lui Dan Condrea

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit în urma unui accident auto pe 22 mai 2016, pe drumul dintre Buftea şi Corbeanca, parcurs de 13 ori în numai o oră. Procurorii au audiat până acum două persoane, martori la accident, însă la faţa locului au fost prezente mai multe persoane, după cum se observă pe imaginile surprinse de camera amplasată pe bordul unei maşini în trafic în zonă. 

România TV a prezentat, marţi seară, imagini surprinse la locul accientului la doar cateva minute după tragedie, dar şi scene surprinse de camere de supraveghere amplasate pe drumul parcurs de Dan Condrea de nu mai puţin de 13 ori înainte de a muri în accident, aşa cum au anunţat procurorii.

Filmarea de la locul accidentului, realizată cu o cameră amplasată pe bordul unui autoturism aflat în trafic, arată că în zonă la doar câteva minute de la accident se aflau mai multe maşini şi mult mai mulţi oameni decât au fost audiaţi de procurori.

 

OFICIAL: Rezultatul testelor ADN arată că şoferul mort în accident este DAN CONDREA

Parchetul a anunţat marţi rezultatul testelor ADN din cazul Dan Condrea. Conform analizei, cel care a murit în accidentul rutier este patronul Hexi Pharma.

Parchetul General a anunţat totodată că, în intervalul 17.30 - 18.38 (ora deplasării accidentului), Condrea a făcut 13 deplasări între Buftea şi Corbeanca. "În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016, soldat cu decesul conducătorului auto, Condrea Dan, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Autoturismul implicat în accidentul mai sus menţionat a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca.

Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000."

Testul a fost realizat dupa ce au fost prelevate probe de la unul dintre copiii patronului Hexi Pharma, pentru a putea fi comparate.

Parchetul General face cercetari in ceea ce priveste infractiuni privind punerea pe piata a produsele Hexi Pharma, care in urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infractiunile investigate fiind de zadarnicirea a combaterii bolilor si inselaciune. La acest moment, procurorii nu fac cercetari legate de modul in care Hexi Pharma a castigat contractele cu spitalele de stat, verificarile pe partea de achizitii publice fiind facute de Corpul de Control al premierului, au explicat surse judiciare.

Pe 17 mai, mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite in spitalele unde analizele au iesit neconforme, au fost duse de catre politisti la Institutul Cantacuzino, urmand ca testele sa fie finalizate la 30 de zile de la data la care s-a dispus testarea, pana in prezent cheltuielile facute de parchet cu analize medicale in acest caz fiind estimate 7.000-8.000 de euro, sustin sursele citate.

Etichete: accident, camere video, dan condrea, imagini, martori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE