IMAGINI SPECTACULOASE cu Parcul Herăstrău, filmat din aer, de o dronă. VIDEOParcul Herăstrău, cel mai mare parc din București, este situat în partea de nord a orașului, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău (74 ha), suprafața sa totală fiind de 187 ha. Imaginile din aer, filmate cu ajutorul unei drone, arată cât este de frumos parcul mai ales vara. 

IMAGINI SPECTACULOASE cu Parcul Herastrau filmat din aer de o drona (Foto captura dromedia.ro)
IMAGINI SPECTACULOASE cu Parcul Herăstrău filmat din aer de o dronă (Foto captura dromedia.ro)

Înainte de 1930, zona pe care se află astăzi parcul era o zonă mlăștinoasă care a fost asanată în perioada 1930-1935. Cu această ocazie s-a pus și problema amenajării întregii suprafețe rămase liberă, ținând cont și de faptul că în zona respectivă exista deja Arcul de Triumf.

S-au expropriat câteva zeci de locuințe sărace și o întreprindere industrială, s-au trasat alei pentru a face loc în mai 1939 celui mai întins spațiu verde la acea vreme din București. Proiectele pentru acest parc au fost realizate de arhitecții Ernest Pinard și Rebhun. Fr. Rebhun a fost un talentat și prolific arhitect peisagist austriac care a contribuit la crearea compoziției vegetale (arbori, arbuști, flori), iar arhitectul român Octav Doicescu a proiectat aleile.

În 1951, parcul a fost extins, transformat și reinaugurat în forma sa actuală, scrie ro.wikipedia.org. 

Sursa video dromedia.ro

De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul Național, Parcul Carol al II-lea și Parcul I. V. Stalin. Pe când avea această ultimă denumire, la intrarea în parc s-a aflat o statuie a lui Stalin, ridicată în 1951 și demolată în 1962. În prezent, pe aproximativ același loc, se află statuia lui Charles de Gaulle.

În 1936, din inițiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înființat Muzeul Satului pe malul lacului Herăstrău. Teatrul de Vară din Herăstrău situat lângă Muzeul Satului a fost construit în 1956.

În ultimii ani, numeroase terase și localuri din parc, construite ilegal sau a căror autorizație a expirat, au fost demolate, dar nu toate.

Etichete: dronă, filmare din aer, imagini drona, Parcul Herăstrău

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE