Imaginile lui Enescu: 180 de artişti vizuali români, înscrişi în concursul naţional de artăUn număr de 180 de artişti vizuali români şi-au înscris lucrări la Concursul Naţional de Artă „Imaginile lui Enescu", un program asociat Festivalului Internaţional „George Enescu" şi derulat în premieră anul acesta potrivit news.ro.

Concurs George Enescu
Concurs George Enescu

Tema concursului a fost transpunerea în limbaj plastic a şase lucrări semnate de compozitorul român George Enescu: „Impresii din Copilărie", „Vox Maris", „Suita Nr. 2 pentru pian", „Săteasca", „Şapte Cântece" şi „Suita Nr. 3 pentru pian".

Un număr de 132 dintre participanţii înscrişi la această ediţie a Concursului Naţional de Artă „Imaginile lui Enescu" sunt artişti consacraţi, iar 48 reprezintă categoria tinere talente. Cele mai multe lucrări înscrise sunt din Bucureşti şi judeţul Ilfov, topul oraşelor reprezentate în concurs fiind continuat de Iaşi, Cluj-Napoca, Galaţi, Braşov, Constanţa, Timişoara şi Bistriţa.

„Ne dorim să păstrăm în atenţia publicului forţa uluitoare a muzicii lui Enescu. Pe de-o parte, avem în festival artişti de cel mai înalt nivel internaţional, propunându-ne viziuni personale asupra compoziţiilor lui Enescu. Pe de altă parte, discursul muzical al operelor lui Enescu atinge teme universale care inspiră un dialog dincolo de muzică, este actual şi atractiv. Cu ajutorul artiştilor plastici vom «vizualiza» acest univers şi ni-l vom face mai accesibil şi mai apropiat", a transmis Mihai Constantinescu, directorul festivalului.

Lucrările vor fi evaluate de o comisie de selecţie va alege 30 de lucrări. Acestea vor fi notate, în etapa a doua, de un juriu format din muzicieni.

Comisia de selecţie este formată din: Remus Adorian - prof. univ. dr. FAD. Timişoara, Ioan Sbârciu – prof. univ. dr. UAD Cluj-Napoca, Eugen Al. Gustea – prof. univ. dr. UNArte Bucureşti, Ioan Gherman – lector univ. dr. FAD Timişoara, Olimpia Bera - lector univ. dr. UAD Cluj-Napoca.

Juriul muzical este format din: Gabriel Bebeşelea – dirijor principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania" (Cluj-Napoca), Tiberiu Soare – dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, Alexandru Tomescu – violonist (Bucureşti), Remus Azoiţei – violonist, profesor la Royal Academy of Music (Londra) şi Josu de Solaun – pianist (New York).

Concursul Naţional de Artă „Imaginile lui Enescu" este un proiect iniţiat de Artexim, în parteneriat cu Expo Arte şi implementat cu sprijinul proiectului cultural Contemporanii.

Cele cinci premii care vor fi acordate pentru lucrările de pictură şi grafică au o valoare totală de 3.000 de euro, dintre care 1.000 de euro vor reveni principalului trofeu.

Cele 30 de lucrări selectate în ordinea mediilor în concurs vor fi expuse şi promovate online, pe site-ul Festivalului Internaţional „George Enescu" (festivalenescu.ro), precum şi offline, în cadrul expoziţiei „Imaginile lui Enescu".

Etichete: concurs national de arta, enescu, imagini

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
20 aug 18:00
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE