Implementarea benzilor unice pentru transportul în comun a fost stagnată. Când se va reluaPrimăria Capitalei anunţă, luni, că se va circula din nou fără restricţii pe tronsonul Băneasa-Piaţa Charles de Gaulle - unde traficul a fost dificil după ce a fost introdusă banda unică pentru transportul în comun - şi că acest proiect va fi reluat după începerea vacanţei şcolare. Primarul general Gabriela Firea susţine că "acest proiect, coroborat cu înnoirea şi suplimentarea parcului auto al RATB şi cu extinderea sistemului de semaforizare inteligentă", reprezintă soluţia pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, chiar dacă "este nevoie de o perioadă de acomodare pentru ca efectele pozitive să fie vizibile".

Benzi unice RATB
Benzi unice RATB

Traficul la intrarea în Bucureşti dinspre DN 1 s-a desfăşurat cu dificultate, luni dimineaţă, după ce Primăria Capitalei a delimitat o bandă unică pentru autobuzele RATB pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, pe sensul de intrare în Capitală. Mai mulţi şoferi au semnalat, pe Facebook, că s-au format cozi încă de la Săftica, unde maşinile au stat în coloană şi s-au parcurs cinci kilometri în mai mult de o oră. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ovidiu Munteanu, traficul a fost îngreunat din zona Academiei de Poliţie, unde se trecea de la trei benzi de circulaţie la două benzi, şi s-a circulat în coloană până la Casa Presei Libere.

Primarul general al Capitalei arată, într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază, că urmare a testului realizat în această dimineaţă "au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulaţia transportului public", iar proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor şcolare.

"Am solicitat tuturor instituţiilor implicate în proiectul benzii unice ca demararea acestuia să se facă într-o perioadă în care traficul este mai redus, respectiv imediat ce începe vacanţa elevilor. Până atunci, vor fi luate toate măsurile complementare care să asigure eficienţa acestui proiect, şi mă refer atât la componenta de informare a populaţiei, cât şi la suplimentarea efectivelor de poliţişti locali şi de la circulaţie în intersecţii. De asemenea, RATB va spori numărul de autobuze care circulă pe liniile care vor beneficia de acest culoar şi va înfiinţa noi linii preorăşeneşti care să preia o parte dintre navetiştii care vin zilnic în Bucureşti", arată primarul general.

Gabriela Firea susţine că acest proiect reprezintă soluţia pentru descongestionarea traficului în Bucureşti.

Potrivit acesteia, studiile de mobilitate arată că implementarea benzilor unice generează o creştere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor şi o diminuare cu până la 25% a timpilor de aşteptare în staţii, iar costurile de operare ale RATB se diminuează semnificativ.

Primarul General mai spune că a solicitat direcţiilor din cadrul Primăriei Capitalei, ca măsură provizorie, să identifice terenuri la intrările în Capitală (la capătul tramvaiului 21 şi în zona Băneasa) unde cetăţenii din Ilfov care lucrează în Bucureşti să îşi poată lăsa maşinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Această măsura se va lua până în momentul în care se construiesc parcările de tip park & ride.

Totodată, Primăria Capitalei va semna contracte de asociere referitor la transportul public în comun cu Primăriile Corbeanca, Snagov, Baloteşti şi Gruiu, astfel încât cetăţenii din aceste localităţi să beneficieze de liniile RATB, mai spune sursa citată.

Primăria Capitalei mai transmite că benzile unice vor fi implementate pe următoarele artere: Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, Şoseaua Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), bulevardul Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi – între Piaţa Dorobanţi şi bulevardul Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi (sensul spre centru), între bulevardul Dacia şi Piata Lahovari, strada George Enescu - între Piaţa Lahovari şi bulevardul Magheru, bulevardul Magheru (sens spre periferie), între C.A. Rosetti şi Piaţa Romană şi bulevardul Magheru (sens spre centru), între Piaţa Romană şi strada George Enescu.

În Capitală, există benzi de circulaţie destinate transportului public pe următoarele artere: bulevardul Mihail Kogălniceanu – bulevardul Regina Elisabeta, Splaiul Independenţei, porţiunile dintre Şoseaua Cotroceni şi bulevardul Eroilor şi din dreptul Centrului Istoric, bulevardul Unirii, între Piaţa Unirii şi Piata Alba Iulia, Calea Dorobanţi, între bulevardul Dacia şi Şoseaua Ştefan cel Mare, bulevardul Dacia, între calea Dorobanţi şi strada Icoanei, Calea Griviţei, între Piaţa Mureş şi strada Caraiman, pe sensul Gara de Nord, bulevardul Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle.

Etichete: benzi unice, benzi unice in bucuresti, benzi unice ratb

0/8 COMENTARII
Cati
26 May 09:32
+0
VOTURI
-0
Oferta pentru toate localitatile: castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: catiwinchance@yahoo.com
cu textul “INFO”
Vlad
23 May 10:58
+0
VOTURI
-0
Stiti ce mi-a placut foarte mult?? La 2 ore dupa postarea de pe pagina lui Firea erau vreo 15-20 de comentari. In timp ce postarile care dadeau share la postarea initiala aveau deja zeci. Deci postarea initiala, de la o pagina foarte urmarita nu avea commenturi.... ce va spune asta?? :)) Stim toti ca Firea cenzureaza TOT ce nu-i convine..... oare cate sute/mii de mesaje urate a primit? :))))

Semnati pentru referendum, hai sa vedem cati mai au incredere in ea. E ceva democratic.
Horia
22 May 21:28
+0
VOTURI
-0
Max: "In plus, sunt curios cum vor da zapada la iarna..."

Ei, si tu acum. Cum s-o dea? Baga lama! Rup stalpisorii, evident, dar e un lucru bun, ca la primavara vor bugeta iar cateva milioane de euro ca sa-i inlocuiasca!
Traiasca bugetul, impreuna cu fraierii care-l alimenteaza!
Si voi, ailantii, carcotasii, ciocu' mic! Am fost votati, da? Asa ca avem dreptul sa facem orice!
Max
22 May 20:49
+0
VOTURI
-0
Dincolo de faptul ca au pus caruta inaintea cailor, sunt curios de ce trebuiau sa monteze separatoare de banda?! Adica, nu era mai simplu sa utilizeze camerele montate peste tot in Bucuresti si sa-i amendeze pe cei care nu respecta banda speciala? In plus, sunt curios cum vor da zapada la iarna...
gogu
22 May 20:26
+0
VOTURI
-0
primarito...adica cei care au masini sunt blestemati...am ajuns sa fim niste nenorociti ca avem masina...dar tu cu ce iti duci copii ?????? pe jos ???? sau stati cu kururile in masini? sa se plimbe pensionarii cu RATB ul fluid...ca ne dai tu salariile..>J igodii ce sunteti
ALEXANDRU BODEA
22 May 19:03
+0
VOTURI
-0
BENZILE UNICE RATB NU SUNT O SOLUTIE IN CAZUL STRAZILOR INGUSTE , DAR MARCATE CU TREI BENZI DE CIRCULATIE , NICI DUPA TERMINAREA ANULUI SCOLAR !!
ACESTE BENZI RATB TREBUIE APLICATE NUMAI ACOLO UNDE FIECARE "BANDA DE CIRCULATIE " ARE CEL PUTIN 8 METRI LATIME , NU POATE TRATA PRIMARIA CA SI BULEVARD DINTR-O STRADA !!
SOLUTIA AR FI O ANALIZA MAI ATENTA SI REALIZAREA MAI MULTOR STRAZI DIN CENTRU CU SENS UNIC , ASA CUM ESTE DE EXEMPLU LA VIENA , DACA DOAMNA PRIMAR GENERAL DORESTE SA APLICE CE ARE VIENA .....
DE TRASURILE TRADITIONALE , PE CARE LE AVEAM IN ANII COPILARIEI PRIN ANII '50 , CE SA MAI SPUN , SUNT SOLUTII SI AICI , DAR NU SE DORESTE ....MENTINEREA TRADITIEI , CI MAI DEGRABA ACCEPTAREA MOTOCICLISTILOR DORITOPRI DE A FACE O "LINIE" PE SPLAI DE EXEMPLU , INTRE PODURI , INCERCAND SA VADA CE POATE MOTORUL....
Misu
22 May 17:09
+0
VOTURI
-0
Doamna Firea,Daca mai aveti o urma de bun simt v-ati da demisia.
Daca nu, incercati sa nu mai luati masuri pe genunchi.
Chiar daca v-a dus sotul pe afara nu inseamna ca ati inteles ceva. Benzile unice sunt un complex de masuri preimplementare, nu doar niste stalpisori montati pe sosea.
Hai sa va ajut. Pentru zona de Nord veti putea face benzi unice doar dupa ce veti avea metrou pana la Otopeni. Statiile de metrou trebuie sa detina parcari mari de masini unde persoanele sa isi lase masina pana seara. In acelasi timp se va creste numarul de mijloace de transport de suprafata simultan cu : integrarea unui transport metropolitan Buc-IF si crearea unor linii verzi la semafoarele dupa aceste rute.
Cam asta ar fi. Si va rugam nu mai faceti lucruri dupa ureche ca mor oameni.
Fox
22 May 16:45
+0
VOTURI
-0
Cat poate sa dezinformeze cititoarea asta de prompter! Dar asa merita toti cei care au crezut ca o jurnalista poate sa fie primar!

"RATB va spori numarul de autobuze" :)))))) De unde alte autobuze??? Toate autobuzele aflate acum in circulatie nu sunt suficiente pentru a asigura un transport civilizat sau in siguranta. De unde suplimentezi blondino? Din poseta?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h