Impozitul pentru terenurile lăsate în paragină din Bucureşti ar putea creşte cu 500%Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis, joi, să dea dreptul Consiliilor Locale de Sector să majoreze impozitele pentru terenurile lăsate în paragină cu până la 500% faţă de taxele locale impuse în prezent.

Teren in paragina
Teren în paragină

"Propun să acordăm posibilitatea celor şase Sectoare ale Capitalei de a majora taxele locale pentru terenurile lăsate în paragină, neîngrijite, care constituie, practic, o pată pe obrazul Bucureştiului, aceste taxe să poată să crească de până la 500%, aşa cum prevede Codul Fiscal. Nu facem altceva decât să punem în acord hotărârea CGMB de astăzi, mai departe, cele Consilii Locale vor vota metodologia, criteriile şi sumele aferente", a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, în deschiderea şedinţei CGMB de joi.

Proiectul a fost votat de Consilierii Generali ai Capitalei cu 36 de voturi "pentru", 9 "abţineri" şi niciun vot împotrivă.

Edilul a precizat că va fi introdus şi un sistem de amenzi pentru cei proprietarii care nu întreţin faţadele clădirilor.

"Într-o şedinţă viitoare vom veni cu o nouă propunere în acest sens, prin care să introducem un sistem de amenzi, deloc modice, pentru proprietariicare nu-şi întreţin faţadele clădirilor astfel încât să aibă un aspect decent şi mă refer în special la clădiri, multe dintre ele monumente istorice, care sunt pline de grafitti sau a căror tencuială se desprinde, ceea ce dincolo de aspectul inestetic pune în pericol şi trecătorii", a mai spus Gabriela Firea.

Etichete: impozit, impozit pe teren, impozite bucuresti, paragina, teren in paragina

0/2 COMENTARII
vitelariu
18 May 10:01
+0
VOTURI
-0
GUNOAIE IN PADURE - cand treci pe Centura Bucuresti intre Mogosoaia si Chitila. Romania Rusinea Europei !
cursurigratisonline
02 May 09:00
+0
VOTURI
-0
Examen atestare SEC organizat de Ministerul Finantelor Publice in perioada 23 - 24 mai 2017

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE