Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent va fi reluată, săptămâna viitoareVACCIN HEXAVALENT. Ministerul Sănătăţii anunţă că, începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în acest sens urmând să fie puse la dispoziţie 107.000 doze de vaccin. 

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent av fi reluata, saptamana viitoare
Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent av fi reluată, săptămâna viitoare

VACCIN HEXAVALENT. "Începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, distribuitorul a informat ca a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcţiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare", arată MS într-un comunicat.

VACCIN HEXAVALENT. În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârşitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziţia MS un număr de 500.000 de doze de vaccin.

VACCIN HEXAVALENT. Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru copiii nevaccinaţi până acum, cât şi pentru vaccinarea de rutină, a nou-născuţilor. Recuperarea celor nevaccinaţi se va realiza prin cabinetele medicilor de familie, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, informează romaniatv.net.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS.

VACCIN HEXAVALENT. Potrivit Ministerul Sănătăţii disfuncţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilităţii producătorului de a produce si livra acest produs în timp util, în aceasta situatie aflandu-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial.

Etichete: imunizare, VACCIN HEXAVALENT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE