Cinematografele Favorit și Giulești vor fi modernizate. CÂND ÎNCEP LUCRĂRILEPrimăria Sectorului 6 vrea să demareze lucrările de modernizare a cinematografului Favorit. Instituția a alocat pentru acest proiect, în bugetul pe 2016, suma de 7,9 milioane lei. De asemenea, Primăria Sectorului 6 cere sprijinul Primăriei Capitalei pentru reabilitarea Cinematografului Giulești. 

In 2016, incep lucrarile de modernizare a cinematografului Favorit
În 2016, încep lucrările de modernizare a cinematografului Favorit

În urma şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ce a avut loc în data de 26 noiembrie 2015, cinematografele Giuleşti şi Favorit au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, conform HCGMB nr. 213. 

Intenţia administraţiei publice a Sectorului 6 este de a renova cele două clădiri culturale în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea Centrul Cultural Multifuncţional.  În bugetul pe anul 2016, Primăria Sectorului 6 a alocat suma de 7,9 milioane lei pentru începerea lucrărilor de modernizare a cinematografului Favorit.

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, a făcut deja demersuri pentru a include în Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale (ENCC) viitorul Centrul Cultural Multifuncţional ce ar urma să funcţioneze în fostele sedii ale cinematografelor Favorit şi Giuleşti. În răspunsul primit de la oficialii europeni a fost stipulată condiţia desfăşurării activităţilor culturale într-un spaţiu adecvat, lucru ce nu poate fi îndeplinit în prezent din cauza faptului că cele două clădiri se află într-o avansată stare de degradare şi sunt total inadecvate pentru desfăşurarea activităţilor culturale şi educative.

În acestă situație, administraţia locală a Sectorului 6 propune  Primăriei Capitalei ca ambele autorităţi publice să participe la renovarea şi modernizarea Cinematografului Giuleşti. Fostul cinema este situat în Calea Giuleşti nr. 56A şi are o suprafaţă totală de 1355 mp, reprezentând clădirea şi terenul aferent.

După finalizarea lucrărilor, în noul Centru Cultural Multifuncţional îşi pot desfăşura activitatea şi alte instituţii de cultură din Municipiul Bucureşti care, în prezent, nu au o sală adecvată sau care nu mai pot funcţiona în sediile pe care le deţin în acest moment, din diferite motive: lipsa unei autorizaţii ISU sau situarea într-un imobil încadrat în clasa I grad de risc seismic care prezintă pericol public (Teatrul Nottara, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Foarte Mic).

Etichete: cinematograf, Favorit, Giulesti, Primăria Capitalei, primaria sectorului 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE