În ajunul campaniei electorale, Poteraş deschide o grădiniţă finalizată de un anPoteraş a inaugurat, vineri, o nouă unitate de învăţământ pentru preşcolari, situată în incinta Grădiniţei nr. 41, din str. Ctin. Titel Petrescu, nr. 12, Sector 6.

Chiar dacă mii de copii şi parinţi bat anual drumul către instituţiile de învăţământ preşcolar pentru a se înscrie pe listele de aşteptare, în speranţa obţinerii unui loc în gradinţă, iar Sectorul 6 este campion la deficitul de locuri în aceste unităţi, inaugurările se amână pentru perioada campaniei electorale. În Sectorul 6, din bani publici, au fost amenajate câteva spaţii, dar deschiderea lor a fost amânată pentru ca inaugurarea să se facă în campania electorală, când panglicile festive sunt la mare căutare, scrie Realitatea.net.

Noul corp de grădiniţă, format din subsol, parter şi două etaje, este dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi are o amprentă la sol de 713 metri pătraţi şi suprafaţă totală de 2.972 mp.

Noua grădiniţă este anvelopată termic, iar încălzirea generală este introdusă în pardoseală. Prin acest sistem de încălzire se elimină pericolul accidentării de muchii dure şi ascuţite, se generează o economie mare de energie, de aproximativ 60% şi se asigură un confort sporit prin realizarea unei temperaturi uniforme, astfel că, micuţii se vor putea juca pe pardoseală fără să răcească. Sistemul de încălzire şi preparare a apei calde menajere este asigurat de panouri solare de ultimă generaţie.

Unitatea de învăţământ mai este dotată şi cu un bazin de apă pentru incendiu, conectat la un sistem de hidranţi exterior şi interior, cu sistem de detecţie şi avertizare la incendiu, sistem audio centralizat în spaţiile unde se desfăşoară activităţi, precum şi cu un spaţiu de apărare civilă pentru tot personalul grădiniţei, inclusiv pentru copii.

Prin darea în folosinţă a noii grădiniţe vor fi asigurate circa 300 de locuri suplimentare.

Investiţia totală se ridică la aproximativ 9 milioane de lei şi a fost derulată cu fonduri alocate prin Hotărâri ale Guvernului României dar şi cu fonduri de la bugetul local.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, noua gradiniţă este prima din România care beneficiază de un astfel de sistem de încălzire şi preparare a apei calde menajere.

Până în prezent, în Sectorul 6 au fost mansardate 14 gradiniţe, obtinânduse, în ultimii patru ani, circa 3.500 de locuri noi, mai anunţă oficialii Primăriei de sector.

Alte trei noi corpuri de grădiniţe, cu un număr total de 900 de locuri, vor fi date în folosinţă până la sfârşitul acestui an.

Etichete: Cristian Poteraş, deschidere, grădiniţă, inaugurare, Învăţământ, Primăria Sector 6, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
filip
05 May 02:52
+0
VOTURI
-0

gradinitele nu incep ca si scolile din septembrie?! mi se pare normal sa o dea in folosinta acum...

stefan g
05 May 00:44
+0
VOTURI
-0

aceste proiecte sunt foarte bune pentru oras...bine ca domnul Poteras face ceva, nu ca alti care vorbesc, vorbesc si iar vorbesc...

felicitari pentru acest proiect

stima

burebista
04 May 23:38
+0
VOTURI
-0

Este o gradinita moserna si o realizare pentru sectorul 6, nu inteleg de ce criticati, nu cred ca inaugurarea acesteia a fost amanata atat de mult, amanarea deschiderii gradinitei a venit datorita faptului ca oricum perioada de inscriere a prescolarilor se incheiase..

Madalin
04 May 22:53
+0
VOTURI
-0

Criticati cand se fac realizari? Asta e o problema, ca se deschid noi gradinite? Invatati sa apreciati ceea ce vi se da dupa multa munca

roxana n
04 May 22:45
+0
VOTURI
-0

Oricum, vad ca asa e romanul. In loc sa multumeasca si sa fie fericit, gaseste nod in papura la absolut orice.

roxana n
04 May 22:44
+0
VOTURI
-0

De ce sa dea in folosinta o gradinita intr-o perioada in care toti copii sunt deja la gradinita? Ar inseamna ca fie gradinita goala si sa se plateasca utilitatile degeaba. Bine a facut, bravo. La mai multe gradinite domnule Poteras si bafta.

Elena Soare
04 May 22:16
+0
VOTURI
-0

Tipic portocaliu. De ce sa le dea in folosinta daca nu aduc nici un beneficiu? Multumim ca ne informati de toate mizeriile pe care le fac pdl-isti. Vine ziua judecatii pentru voi, derbedeilor !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE