În ce condiţii spune "NU" Tăriceanu construcţiei moscheii la BucureştiAutoritățile de la București ar trebui să respingă construcția unei moschei de București dacă această instituție religioasă și culturală ar putea servi altor scopuri, consideră preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

In ce conditii spune "NU" Tariceanu constructiei moscheii la Bucuresti (Foto stareapresei.ro)
În ce condiţii spune "NU" Tăriceanu construcţiei moscheii la Bucureşti (Foto stareapresei.ro)

"Sigur că dacă există indicii că o astfel de instituție, care se dorește a fi una religioasă și culturală, ar putea să servească altor scopuri, răspunsul autorităților trebuie să fie unul foarte clar: nu", a afirmat Tăriceanu la o conferință de presă.

CITEŞTE ŞI Zgonea, despre construirea moscheei: Nu văd niciun impediment. România este o oază de stabilitate

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că nu există niciun impediment în construirea unei moschei la București, iar comunitatea musulmană din România este veche și respectată.

Subiectul trebuie tratat cu o anumită precauție, spune Tăriceanu, adăugând însă că preocuparea față de această inițiativă este artificial umflată.

"Mi se pare că este un subiect care este artificial umflat, nu cred că este într-adevăr chestiunea care să ne preocupe într-un mod atât de intens (...). Trebuie o anumită precauție normală, dar nu este corect de generalizat, însă foarte multe lăcașuri de cult au fost folosite ca centre de propagandă și de formare ideologică pentru extremiști", a arătat Tăriceanu, citat de Agerpres. 

În opinia sa, este normal să se acorde atenție acestui subiect, dar nu încât să monopolizeze atenția publică.

Băsescu: Ar trebui să cerem loc pentru o catedrală la Istanbul, în schimbul moscheii din Bucureşti

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că, dacă Turcia vrea moschee la Bucureşti, trebuie să ofere României un loc pentru o catedrală în Istanbul.

Etichete: Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu, constructie moschee, moschee

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE