În ce spaţii publice trebuia interzis fumatul, de la 1 ianuarieDe la 1 ianuarie nu se va mai fuma în taxiuri, maşini de serviciu, parcurile pentru cei mici, sau universităţi.

Unde va fi interzis fumatul, din 2013
Unde va fi interzis fumatul, din 2013
Foto: jurnalgiurgiuvean.ro

De asemenea, patronii de restaurante, care vor sa aseze scrumiere pe mese, vor fi nevoiti sa interzica accesul minorilor in incaperi.

Noua lege impotriva fumatului a fost intocmita la cererea Uniunii Europene.

După 1 ianuarie, amenzile pentru fumatul in loc nepermis vor urca pana la 5000 de lei.

Consumul de tutun e si acum interzis in institutii publice, spitale si scoli. Noua lege adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun - mall-uri, cofetarii, expozitii. În plus, interdicţia se aplică tuturor mijloacele de transport in comun, masinile de serviciu, taxiurile si ambulantele.

Noua lege interzice fumatul in toate locurile de joaca, inclusiv in cele deshise si in parcuri. Cei mici ar scapa astfel si de fumatul pasiv, conform stirileprotv.ro.

Exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei - cluburi, baruri, discoteci, chiar si cantine si restaurante.

Etichete: fumători, taxiuri, universităţi

0/1 COMENTARII
Dia
27 feb 23:58
+0
VOTURI
-0
foarte bine. poate asa o sa mai cuminteasca fumatorii, este spre binele lor. oricum este tare greu sa te lasi de fumat. tata care a fumat o viata s-a lasat numai dupa ce a facut un infarct, norocul lui ca eram in Brasov, a ajuns la Clinicco la urgente, si noocul lui de doctorii de-acolo..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE