În ce stadiu sunt lucrările la Depoul Străulești, de pe Magistrala 4 de metrou. VIDEOLucrările la prelungirea Magistralei 4 de metrou au blocat circulația în Nordul Capitalei, dar par să meargă destul de bine. Lucrarea costă 1,115 miliarde lei. Cum arată acum șantierul și cât au evoluat lucrările puteți vedea dintr-o filmare postată pe forum.metrouusor.com de subway guru.  

Potrivit Metrorex, durata asumată prin contract pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor de extindere a magistralei 4 de metrou cu două noi staţii, Parc Bazilescu şi Lac Străuleşti, este de 30 luni de la semnarea contractului, valoarea totală a proiectului fiind de 1.115 milioane lei. 

Fotografii și filmare de la lucrările la depoul Străulești au fost postate pe forum.metrouusor.com de Adrian Rosca, respectiv subway guru. 

"Lucrările la Magistrala 4 au început la data de 18 octombrie 2012. Se vor executa lucrări la staţile de metrou Laminorului şi Străulești. Se vor executa lucrări de structură, arhitectură, instalaţii electrice, sanitare, ventilaţie şi curenţi slabi. Costul lucrărilor este de 1.115 mil. lei, finanţarea fiind asigurată din două componente, în cadrul POS-T 2007 - 2013 şi de la bugetul de stat", a precizat într-un răspuns formulat la solicitarea B365.RO directorul general al Metrorex, Aurel Radu. 

Câştigătorul licitaţiei ce a fost organizată de Metrorex este constituit sub forma unei asocieri de firme, respectiv: Astaldi S.p.A. – Lider Asociere, SC Somet SA, SC Tiab S.A. şi SC UTI Construction & Facility Management SA care lucrează în prezent şi la şantierul materoului de Drumul Taberei. 

Până la încheierea lucrărilor, traficul a fost deviat în zona Bucureștii Noi.

Magistrala 4 de metrou modifică Nordul Capitalei: Lac de agrement, artere noi și linii de tramvai 

Proiectul de construcție a liniei înglobează totalitatea lucrărilor necesare pentru extinderea reţelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu două noi staţii, fiind prevăzute în acest sens lucrările de structură tunel (1,3 km), structura aferentă celor 2 staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti), depou de metrou, terminal multimodal şi Park & Ride precum şi principalele dotări cu instalaţiile şi echipamentele necesare pentru punerea în funcţiune cu călători a obiectivului. 

În zona staţiei Străuleşti, în subsolul fostei baze sportive, actualmente teren viran, va apărea staţia de metrou Străuleşti, care va fi ridicată sub formă de depou cu şase peroane. Tot acolo vor fi construite o autogară, un peron subteran pentru autobuze, amenajat chiar în staţia de metrou, plus o parcare pe trei niveluri, cu spaţii verzi pe acoperiş. Un lucru nemaiîntâlnit pentru o staţie de metrou din Bucureşti îl reprezintă parcările de pe laturile staţiei-depou, de tip park&ride.

Pe lângă proiectul propriu-zis de prelungire a linei de metrou, documentația de urbanism "pregătește terenul" pentru mai multe viitoare posibile investiții publice în transportul în comun, inclusiv introducerea unei linii de tramvai pe Bulevardul Laminorului. Mai multe, aici.

Etichete: lucrări, magistrala 4, realitatea, străuleşti

0/2 COMENTARII
rupa
20 mar 18:27
+0
VOTURI
-0
ma bucur pentru toate aceste lucrari din nordul capitalei .Linia de tramvai pe b-dul laminorului este extraordinar de utila . Am insa o intrebare - daca intre statia de metrou , LAMINORULUI si LAC STRAULESTI , va mai fi o statie ?
bizi
04 mar 19:12
+0
VOTURI
-0
Sunteti cretini de-a binelea, unde vedeti voi depou cu 6 peroane si statia sub fosta baza sportiva ? Sunteti de-a dreptul retartazi. Sau parcari care dau direct in statie, cretinilor care v-au facut pe voi ziaristi de doi bani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h