În ce STADIU sunt lucrările la metroul din Drumul Taberei. Sf. Varvara a fost scoasă la suprafaţăUnul dintre cele două utilaje de săpat tuneluri de la metroul din Drumul Taberei a fost scos la suprafaţă. Cele două cârtiţe de la viitoarea Magistrală 5 sunt acum pregătite să intre din nou în subteran şi să subtraverseze Dâmboviţa. Săpăturile la ultimele două tuneluri ale tronsonului Râul Doamnei – Eroilor urmează să fie finalizate în maxim două luni, notează economica.net.

Metrou Drumul Taberei
Metrou Drumul Taberei

Cârtiţa „Varvara", care a săpat tunelul de legătură dintre magistralele de metrou 1 şi 5, a fost scoasă la suprafaţă săptămâna aceasta şi urmează să fie mutată la staţia Eroilor 2. Mastodontul va porni apoi în ultima sa „călătorie" din subteran pentru realizarea metroului de Drumul Taberei.

Am scos-o din tunel. În etapa următoare, vom muta utilajul din zona de parcare în staţia Eroilor 2", a explicat pentru ECONOMICA.NET Marius Tudose, reprezentant al Felbermayr în România.

El estimează că operaţiunea de mutare va fi încheiată în acest weekend. Astfel, mastodontul va fi plasat înapoi în staţia Eroilor 2, de unde a pornit iniţial pentru a săpa tunelul de legătura cu staţia Eroilor existentă, de pe Magistrala 1.

Mai departe, cele două cârtiţe Varvara şi Filofteia vor săpa ultimele două tuneluri ale tronsonului de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Astfel, acestea vor subtraversa Dâmboviţa spre parcul din faţa Operei, a spus Gheorghe Udrişte, fost director general al Metrorex.

Potrivit acestuia, cele două tuneluri de 150 de metri, care au mai rămas de săpat, vor face legătura cu restul Magistralei 5, de la Eroilor la Pantelimon.

Udrişte estimează că săpăturile la ultimele două tuneluri ale metroului de Drumul Taberei nu ar trebui să dureze mai mult de două luni. Fostul şef al Metrorex apreciază că mai mult durează mutarea utilajelor şi scoaterea acestora din subteran, decât săpăturile efective.

Cel mai recent termen anunţat de autorităţi pentru darea în funcţiune a tronsonului Râul Doamnei-Eroilor este a doua parte a anului viitor.

CITEŞTE ŞI În ce stadiu se află fiecare STAŢIE de pe Magistrala 5 de metrou

Etichete: lucrari magistrala 5 metrou, magistrala 5 metrou, metrou drumul taberei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h