În ce stadiu sunt lucrările la pasajul de la Piaţa SuduluiPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că lucrările la pasajul de la Piața Sudului au o întârziere de două săptămâni.

Pasaj Piata Sudului
Pasaj Piata Sudului

În plus, în ceea ce privește lucrările de la pasajul Piata Sudului, Primarul General a declarat că „în prezent se lucrează la devierea retelelor edilitare, deja pereții mulați aferenți rampei Văcărești (pe sensul Nitu Vasile) sunt realizați în proporție de 80%, și se lucrează în paralel la primul dintre cele patru pasaje pietonale". 

Primarul general, Sorin Oprescu, a semnat, pe 8 mai, contractul pentru execuția lucrărilor la pasajul subteran de la Piața Sudului. Edilul-șef a anunțat că odată cu semnarea contractului se va face și organizarea de șantier premergătoare începerii lucrărilor. Pasajul Piața Sudului va fi realizat pe direcţia Calea Văcăreşti – strada Niţu Vasile, va închide inelul principal de circulaţie al Capitalei şi va duce la descongestionarea traficului rutier în intersecţia de la Piaţa Sudului. Astfel, se estimează că la finalizarea lucrării timpul de așteptare în trafic se va reduce cu 74%. Lucrarea va fi realizată cu finanțare europeană.

"Obiectivul acestei lucrări vizează fluidizarea traficului și rezolvarea problemelor legate de cozile formate la semafor. După ce vom termina pasajul de la Piața Sudului și pe cel de la Mihai Bravu timpul de așteptare în trafic se va reduce cu 74%. Dacă acum se stă în coloană și 45 de minute, după terminarea acestor lucrări se va sta doar 7 minute", a declarat primarul general, Sorin Oprescu. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia dintre Calea Văcăresti, Şoseaua Olteniţei şi strada Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe strada Niţu Vasile.

Pe direcţia strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Valoarea totală a proiectului este de 127,14 milioane de lei, adică în jur de 28 milioane euro. Finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect se ridică la 96,44 milioane lei. Perioada de execuţie a lucrărilor va fi de maxim 18 luni de la data transmiterii ordinului de începere. Contractul se înscrie într-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale".

Contractul pentru execuția lucrărilor a fost atribuit companiei italiene Astaldi, aceeași firmă care realizează acum și lucrările de la Pasajul Mihai Bravu. 

Etichete: pasaj Piaţa Sudului

0/2 COMENTARII
vlad
16 oct 11:11
+0
VOTURI
-0
Asta este singurul proiect mare din Bucuresti care chiar are utilitate, nu e intamplator ca tocmai la asta vin bani de la Uniunea Europeana!! Sper sa respecte termenele ca sa nu ne retraga banii
Burtosu
15 oct 17:09
+0
VOTURI
-0
Drag domnule primar,in primul rand proiectul trebuia facut din 2012-2013,in al 2 rand,nu o sa durere 18 luni,ci mai mult,chiar dvs ati spus k proiectul de la data semnarii are intarziere de 2 saptamani,plus ceea ce o sa se mai adauge perioadele de vreme rea,asa ca o sa se duca appx pe 36 de luni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE