În ce stadiu sunt lucrările pe CENTURA CAPITALEI. Şeful CNADNR: "Sunt probleme cu exproprierile"Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a anunţat că vor fi demarate licitațiile pentru lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei. Homor a dat explicaţii şi despre lărgirea centurii de Nord, precum şi despre problemele întâmpinate.

Lucrari pe Centura Capitalei
Lucrări pe Centura Capitalei

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a declarat, într-un interviu acordat Capital, că studiul pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Capitalei urmează să fie finalizat. 

"Sperăm să finalizăm lucrările de lărgire a centurii de Nord, porțiunea dinspre autostrada București-Pitești. Bucata dintre DN2 și A2 va fi relicitată. Sunt problemele mari cu exproprierile, birocrația trebuie să fie diminuată foarte mult.

Între DN2 și A2, lucrările nu se termină anul acesta, sunt probleme la anumite intersecțiii, se solicită construirea unor pasaje, se schimbă proiectul tehnic.

Lărgirea DN2-A2 estimăm că o vom scoate la licitație în vară, pe proiectul nostru.

Lucrările pentru Centura de Sud a Capitalei sunt aprobate în consiliul tehnico-economic din cadrul CNADNR. A fost avizat studiul de fezabilitate pentru 4 benzi, intrăm în etapa de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Demarăm licitațiile pentru lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii de Sud", a declarat Homor.

În ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Pitești, şeful CNADNR a arătat că studiul de fezabilitate  va fi gata la sfârșitul acestui an.

"Traseul auto­străzii Sibiu-Pitești îl vom avea la sfârșitul acestei luni. După ce vom avea studiul de fezabilitate. Se schimbă modalitatea de construcție a autostrăzilor. De mâine, (n.red. 4 februarie) dau decizie în cadrul CNADNR prin care să constituim o unitate de implementare proiecte care va lua la puricat toate studiile de fezabilitate. Proiectarea și licitația pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va avea loc anul viitor.

Construcția efectivă începe în primăvara anului 2018 și durează patru ani. Cei aproximativ 116 km sunt împărțiți în cinci loturi, construcția începe de la Pitești spre Curtea de Argeș. În patru ani vom finaliza cei aproximativ 116 km de autostradă. Pentru legătura cu orașul Râmnicu Vâlcea avem trei variante, reabilitatrea DN73C, reabilitarea acestui drum național plus variantele ocolitoare în zona localităților sau legătură nouă. Legătura autostrăzii Sibiu-Pitești de Râmnicu Vâlcea nu va fi autostradă, cel mult drum expres sau drum național", a mai spus Homor. 

 

 

 

Etichete: Cătălin Homor, centura Bucureşti, centura Capitalei, CNDANR

0/4 COMENTARII
Ionut
11 feb 10:52
+0
VOTURI
-0
@Radu - asa este dar daca s-ar implica si Primaria (se poate implica, stiu ce spun, Bucurestiul are cel mai mare interes sa aiba o centura civilizata) + cei din Ilfov lucrurile ar merge f. repede . Problema este ca se fura foarte mult si de aceea lucrurile se misca ff greu . Nu ii intereseaza pe ei de poluarea din oras, banul conteaza .
Dadi
11 feb 09:46
+0
VOTURI
-0
Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! TE AȘTEPTAM ÎN ECHIPA NOASTRA ! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: cosdadi@yahoo.com
Radu
11 feb 06:29
+0
VOTURI
-0
@ Ionut de acord cu tine ca sunt niste mafioti doar ca Centura Capitalei este in administratia Ministerului Transporturilor..deci tine de guvern. Sper ca la alegerile locale bucurestenii sa nu mai voteze PSD, PNL sau aliatii lor.
Ionut
10 feb 16:23
+0
VOTURI
-0
Centura este Rusinea Bucurestiului . La alegerile locale care vin sa ii votati pe aceeasi mafioti si va fi gata in 2050 .

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h