În ce ţară din Europa pot obţine românii cel mai mare salariu minimCel mai mare salariu minim pe economie pe care îl pot obţine românii în Europa, după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, este de peste 10 ori mai mare faţă de salariul minim pe economie din România.

In ce tara din Europa pot obtine romanii cel mai mare salariu minim, dupa eliminarea restrictiilor
În ce ţară din Europa pot obţine românii cel mai mare salariu minim, după eliminarea restricţiilor
Foto: Grup RC

Luxemburg este ţara din Europa care oferă cel mai mare salariu minim pe economie - 1.874 euro- un muncitor putând câştiga cel puţin de 10 ori mai mult decât în România, conform datelor oferite de agenţia statistică europeană Eurostat, citat de zf.ro.

La 7 ani de la aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie au ridicat restricţiile pe piaţa muncii impuse muncitorilor din cele două ţări. La cele 8 se adaugă şi Spania, care în decembrie 2012 a primit acordul Comisiei Europene pentru a reintroduce restricţiile doar pentru muncitorii români, din cauza crizei economice şi financiare.

Ca suprafaţă şi populaţie, Luxembourg este unul dintre cele mai mici state din Europa, însă are cel mai mare PIB per capita din lume, de aproape 59.000 de euro, faţă de numai 12.100 de euro cât are România.

Pe locul doi în topul celor mai mari salarii minime pe economie se află Belgia, care oferă muncitorilor un salariu minim de 1.502 euro, fiind urmată de Olanda şi Irlanda, care oferă 1.478 euro şi respectiv 1.462 de euro.

Puteţi vedea harta cu salariile minime pe economie oferite în statele din Uniunea Europeană pe zf.ro.

Etichete: salariu minim

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE