Cinci hoţi de locuinţe care se dădeau cumpărători de borcane şi televizoare, prinşi în CapitalăÎn cursul zilei de vineri, 10 octombrie, poliţiştii Capitalei, cu sprijinul de specialitate al I.G.P.R - Direcţia pentru Operaţiuni Speciale, au identificat şi prins în flagrant cinci persoane, patru femei şi un bărbat, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă.

INȘELACIUNE in Capitala. Abordeaza batranii pentru a cumpara obiecte vechi, dar fura din apartamente
ÎNȘELĂCIUNE în Capitală. Abordează bătrânii pentru a cumpăra obiecte vechi, dar fură din apartamente
Foto: rnews.ro

Comunicatul Poliției arată că în fapt, la data de 10 septembrie, un bărbat, în vârstă de 85 de ani, a sesizat poliţiştii Secţiei 6 cu privire la faptul că ar fi fost abordat de două femei care ar fi dorit să cumpere două televizoare vechi, aflate în locuinţa acestuia.

Cele două femei, rămânând singure cu soţia reclamantului, ar fi profitat de neatenţia acesteia şi ar fi sustras suma de 30.000 de lei.

În urma desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au identificat femeile ce s-ar face vinovate de săvârşirea faptei menţionate, procedând la suprevegherea acestora, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Astfel, s-a constatat că acestea s-ar fi întâlnit aproape zilnic cu persoane din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, frecventând preponderent zona pieţelor şi bisericilor unde se aflau persoane în vârstă, pe care le-ar fi abordat sub pretextul achiziţionării de obiecte vechi (sticle, borcane, obiecte electrocasnice sau electronice).

Au fost identificate şi urmărite cinci persoane, patru femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 31 şi 58 de ani, care se deplasau cu un autoturism, însă circulau şi separat, cu mijloace de transport în comun, regrupându-se ulterior, asigurându-se că nu sunt urmăriţi.

În zona Piata Unirii, aceştia au abordat o persoană în vârstă, care le-a dat adresa de domiciliu în scopul unei întâlniri ulterioare, pentru a achiziţiona borcane, unde s-au şi deplasat, trei dintre femei mergând la locuinţa indicată, în timp ce bărbatul şi cealaltă femeie aşteptau în faţa scării, unde supravegheau zona.

După aproximativ o jumătate de oră, cele trei femei au coborât, manifestând un comportament agitat şi au plecat cu toţii cu autoturismul, părăsind în grabă zona.

Concomitent cu supravegherea persoanelor menţionate, poliţiştii au contactat partea vătămată, o femeie în vârstă de 82 de ani, care a declarat verbal că a fost abordată de două femei, sub pretextul achiziţionării de obiecte vechi, pe care le-ar fi primit în casă, ulterior constatând lipsa unui portofel ce conţinea suma de 1.200 de lei şi documente personale.

S-a procedat la blocarea în trafic a autoturismului cu cei cinci ocupanţi, şoferul ar fi încercat însă să scape de barajul făcut de poliţişti, motiv pentru care a fost spart geamul unei portiere şi, întrucât au opus rezistenţă, au fost imobilizaţi la pământ.

Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra persoanelor în cauză a fost gasită suma de bani sustrasă.

De asemenea, persoanele identificate ar fi comis o altă infracţiune, cu acelaşi mod de operare, în municipiul Braşov, sustrăgând de la persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 81 de ani, suma de 2.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei cinci în stare de reţinere.

Etichete: bătrâni, furt, pensionari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h