În Sectorul 1, nu mai este necesară declarația de impunere la închirierea unui loc de parcareÎn urma discuțiilor avute cu reprezentanții Primăriei Municipiul București s-a ajuns la concluzia că în Sectorul 1 Declarația de Impunere nu este obligatorie. Primăria Sectorului 1 încheie contracte de închiriere a locurilor de parcare de reședință, care sunt titlul de creanță. Contribuabilii nu pot plăti impozit pe proprietate pentru locul de parcare de reședință, deoarece nu îl au în proprietate, anunță Primăria Sectorului 1. 

In Sectorul 1, nu mai este necesara declaratia de impunere la inchirierea unui loc de parcare
În Sectorul 1, nu mai este necesară declarația de impunere la închirierea unui loc de parcare

”Am găsit o soluție administrativă prin care să nu obligam contribuabilii să completeze acea Declarație de Impunere. Conform legii, dacă există deja un contract încheiat între contribuabil și Administrația Domeniului Public, acesta trebuie să plătească doar taxa, fără să mai fie nevoit să mai completeze alte documente pentru obținerea unui loc de parcare de reședință. Numai cei care au în proprietate locurile de parcare trebuie să depună declarațiile de impunere”, a precizat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință până la data de 31 martie 2016. Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte: cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine și o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Dacă până la data de 31 martie 2016, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.

Închirierea locurilor de parcare de reşedinţă se face în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare în Municipiului Bucureşti, modificată prin HCGMB nr. 61/2009, potrivit cărora, atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament;
b) se pot atribui numai pentru autoturisme;
c) se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv;
d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

 

Etichete: declarație de impunere, închiriere, loc de parcare, Sector 1

0/1 COMENTARII
sandman
28 Jan 16:52
+0
VOTURI
-0
iN SECT. 1 PARCARILE DE RESEDINTA SINT DOAR LA BLOCURI. pE STRAZI nu se aproba pt ca s-au dat autorizatii de construire pt blocuri cu 4 etaje si fara parcaje. O mica intelegere intre Chiliman si tiganii care fac blocurile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE