Încă 13 bebeluși au ajuns azi-noapte la spital. Numărul celor internați a ajuns la 27. UPDATESituație gravă în județul Argeș!  14 copii din acest județ sunt internați în acest moment în spitalele din București, iar alți 13 au fost spitalizați în cursul nopții la Pitești și Câmpulung. Unul dintre bebelușii care s-au îmbolnăvit a decedat la 8 februarie. El ar putea fi deshumat, pentru ca anchetatorii să preleveze probe. Autoritățile din Argeș au deschis un dosar de ucidere din culpă.

Inca 13 bebelusi au ajuns azi-noapte la spital. Numarul celor internati a ajuns la 27
Încă 13 bebeluși au ajuns azi-noapte la spital. Numărul celor internați a ajuns la 27

UPDATE: Șefa secției de nefrologie de la Spitalul Marie Curie din Capitală, Mihaela Bălgrădean, a declarat că în funcție de evoluția dializei peritoneale, copiii pot să rămână internați între două săptămâni și o lună, iar cei care nu au avut nevoie de dializă pot părăsi spitalul "mai curând".

"În acest moment, în spital sunt 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei nu au avut nevoie de proceduri de dializă, deci ei se află în stare mult ameliorată față de momentul sosirii. Următorii cinci dintre ei au deja dializă peritoneală, se află în prima, a doua, a treia zi de dializă. Trei dintre ei se află în terapie intensivă fie că li s-a montat un cateter, fie că urmează să li se monteze un cateter de dializă", a spus medicul, potrivit Agerpres. 

Bălgrădean a afirmat că pot să apară complicații precum convulsii, pancreatite, insuficiențe cardiace sau pulmonare, ulcere.

Șeful de secție a precizat că ar putea să rămână sechele în urma sindromului hemolitic-uremic, iar rinichii ar trebui supravegheați timp de un an.

14 copii din Argeş sunt internaţi în acest moment în spitalele din Bucureşti. 12 dintre ei suferă de o boală diareică acută şi doi dintre ei sunt infectaţi cu rotavirus, a transmis Prefectura Argeș în această dimineață. Astfel, la Spitalul Marie Curie (Budimex) sunt internate 10 cazuri, la Spitalul Matei Balș – 2 cazuri, Spitalul Medlife – 1 caz și Spitalul Grigore Alexandrescu – 1 caz.

În cursul nopții, au fost preluate în urma apelului la 112 - 12 cazuri și o prezentare directă la spital; cele 13 cazuri sunt repartizate după cum urmează: Spitalul de Pediatrie Pitești – 5 cazuri ( în investigații), Spitalul Județean Argeș, Secția Contagioase – 4 cazuri (rotavirus), Spitalul Municipal Câmpulung – 4 cazuri (boală diareică acută).

„În perioada 10 februarie 2016, ora 18.00 – 11 februarie 2016, ora 08.00, nu au mai fost efectuate transferuri de pacienți-copii, în spitalele din Capitală; ultimul transfer efectuat: 10 februarie 2016, ora 17.45, la Spitalul Matei Balș ( rotavirus, solicitare transfer la cererea părintelui)”, precizează Prefectura.

Între timp, medicii de familie din Argeș au fost mobilizați pentru a-i vizita la domiciliu și pentru a-i consulta pe toți copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani. Ei vor încerca să afle ce au în comun copiii bolnavi.

Sursa: Digi24

Etichete: bebeluşi, rotavirus, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE