Încă 9 fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime, amenajate în București. Unde vor fi amplasateNouă noi fântâni cu apă potabilă de mare adâncime vor fi amenajate de administraţia locală a Sectorului 2 în diverse zone din oraş pentru alimentarea bucureștenilor cu apă potabilă gratuită, indiferent de cantitatea de apă întrebuințată.

Inca 9 fantani cu apa potabila de la mare adancime, amenajate in Bucuresti
Încă 9 fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime, amenajate în București

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat în ședința ordinară din februarie indicatorii tehnico-economici, devizele generale, precum și Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „9 fantâni pentru furnizarea de apă potabilă din puțuri de mare adâncime".

Cele 9 amplasamente unde se vor construi fântâni pentru furnizarea de apă potabilă din puțuri de mare adâncime sunt următoarele:

1. Intersecția Strada Țesătoarelor și Periș - (Sc. Generala nr. 40)

2. Strada Zamfir Arbore și Nicolae Apostol - (Sc. Generala nr. 41)

3. Strada Luncșoara Nr. 17 - (Sc. Generala nr. 307)

4. Strada Mașina De Pâine Nr. 65 – ( Școala Generală Nr. 27)

5. Strada Răscoala 1907, Bloc 24

6. Strada Cristescu Dima Nr. 2

7. Chișinău Nr. 19 , Bloc A5

8. Parcul Ion Creangă

9. Parcul Ciurea

Procedura de achiziție publică pentru proiectarea și executarea acestor lucrări va demara în luna martie a.c., prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar contractul va fi atribuit firmei ce va veni cu oferta cu prețul cel mai scăzut.

Reamintim că Administrația Domeniului Public Sector 2 a atribuit contractul privind execuția lucrărilor pentru alte cinci fântâni cu apă potabilă din puț de mare adâncime amplasate pe Calea Moșilor nr. 195, în Parcul Cosmos, Parcul Titus Ozon, pe Str. Barbu Văcărescu și în Parcul Lunca Florilor. 

Apa va fi extrasă de la aproape 200 de metri adâncime şi va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, spun autorităţile locale. Mai multe detalii AICI.

"Este o apă foarte bună care îndeplineşte toate condiţiile de calitate. Pentru siguranţă, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriţi, având în vedere faptul că este extrasă de la o aşa mare adâncime", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

În ultimii doi ani, primarul Sectorului 2 a inaugurat mai multe puţuri de alimentare cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează: Fântâna lui Bucur (noua Piaţă Obor), Fântâna "Omeniei" (Parcul Motodrom), Fântâna "Sfânta Maria" (Parcul Florilor), Fântâna "Educatorilor" (Parcul Naţional), Fântâna "Armoniei" (Parcul Obor), Fântâna "Stelelor" (Parcul Cinema Floreasca), Fântâna "Sfântul Nicolae" (Parcul Morarilor), Fântâna "Nizami" (Parcul Tei).

Etichete: ADP Sector 2, apă potabilă, fântâni, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/2 COMENTARII
Gigi
03 mar 23:58
+0
VOTURI
-0
Bai flacau, asta de mai jos, si daca dupa un cutremur nu mai ai curent si nu-ti curge apa la robinet, atunci nu e bun un puț natural ca sa nu mori de sete? Pricepi, sau trebuie sa-ti desenez?
vlad
03 mar 11:16
+0
VOTURI
-0
Fantanile astea mi se par o dovada de barbarie totala. De ce sa ai nevoie de asa ceva intr-un oras modern??? Adica ce spune Ontanu? ca apa de la robinet are nitriti??? Pai in cazul asta sa nu ne mai taxeze nene cu apa... o folosim doar la wc-uri si stim un lucru. Evident nu este adevarat, apa din Bucuresti este potabila (chiar i-am facut si teste). Cel putin acolo unde instalatia blocului nu e compromisa.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h