Încă doi copii, MORŢI din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 59Încă doi copii nevaccinați au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor urcând, astfel, la 59, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Numărul total al cazurilor înregistrate de la debutul epidemiei este de 14.388.

Inca doi copii, MORTI din cauza rujeolei. Numarul deceselor a ajuns la 59
Încă doi copii, MORŢI din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 59

Cel de-al 58-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic și prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de un an și o lună, nevaccinat antirujeolic, din județul Covasna.

Al 59-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 2 ani și 10 luni, nevaccinat antirujeolic, din județul Constanța, potrivit reprezentaților Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 25.06 - 29.06.2018 au fost raportate încă 142 de cazuri nou confirmate în 17 județe și în municipiul București.

Reamintim că România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (59 de decese și peste 14.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR (vaccinul împotriva rujeolei - n.r.).

Etichete: copil mort rujeola, deces copil, rujeolă, vaccin ror

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE