Încă o afacere a lui Patriciu, pe apa sâmbetei: restaurantul de două milioane de euro, Heritage, s-a închisLuxul în domeniul restauraţiei nu merge prea bine, dacă este să ne luăm după soarta restaurantului Heritage, în care Dinu Patriciu a investit cel puţin două milioane de euro, restaurant gestionat de fiica sa, Ana. Preţurile mari pentru cele trei meniuri fixe, 240, 390 sau 550 de lei - asta fără vinuri - dar poate şi decorul retras şi atmosfera intimă, nu tocmai agreată de majoritatea oamenilor cu bani de pe la noi, au pus cruce afacerii, săptămâna aceasta, după mai multe încercări de relansare.

Estimările Anei Patriciu, care susţinea că poate atrage 40-50 de clienţi pe zi, la ultima relansare, din aprilie 2011, s-au dovedit prea optimiste. Numele chef-ului Juan Amador, cu trei stele Michelin, nu a fost suficient pentru a asigura o clientelă constantă. Ana Patriciu spera chiar să atragă criticii de la Michelin pentru a obţine o stea în domeniul gastronomiei, după cum declara pentru Forbes, anul trecut, când s-au investit 500.000 de euro în relansare. Chiria platita in vila de la Gradina Icoanei ajungea la 8.000-9.000 euro/luna, potrivit unor declaratii anterioare ale Anei Patriciu, fiica miliardarului Dinu Patriciu.

Patriciu deţinea acţiuni la Heritage, "restaurantul bancherilor", încă din 2007. În 2008, restaurantul a fost închis pentru renovare, timp de câteva luni. O nouă schimbare de decor şi de concept a venit în anul 2011, fără succes, însă.

Casa în care se afla restaurantul, de pe strada Polonă, a fost scoasa la licitatie pentru suma de 1,2 milioane de euro, in urma unei datorii de 2 milioane de euro, pe care George Negropontes, proprietarul imobilului, o are catre casa de avocatura Iordanescu si Asociatii. Executarea vilei a fost ulterior suspendată, urmare a unei contestaţii depuse de Negropontes.

Dinu Patriciu, cu o avere impresionantă din afaceri cu petrol, a eşuat cu afacerile lansate în ultimii ani: MIC.RO şi MAC.ro sunt în insolvenţă, la un pas de faliment,  iar studenţii şi doctoranzii bursieri ai lui Dinu Patriciu au fost abandonaţi la mijlocul burselor, fără fonduri.

Etichete: Dinu Patriciu, lux, polonă, realitatea, restaurant, strada Polonă

0/0 COMENTARII
Loredan gargalac
24 mai 03:20
+0
VOTURI
-0

Stirea respectiva, trebuie sa recunosc, nu m-a luat deloc prin surprindere.

Din pacate, chiar daca ma repet, Romania este inca departe de lumea gastronomica de inalta clasa. Nu vreau sa se inteleaga ca nu aveam bucatari buni. Ba din contra, avem.Ce nu stiu insa, cei care se gandesc sa investeasca in restaurante, cei care declara prin presa ca ei vor sa obtina Michelin, este ca sunt anumite criterii care trebuie indeplinite pentru a ajunge printre cei mai buni.Cum oare au crezut cei care au deschis Heritage, cei care au investit mai mult decat multi bani, cei care au adus un Chef de marca, ca pot obtine Michelin cand toate materiile prime erau luate din supermarketuri?Am castigat Lucrez intr-un restaurant cu 1 Rosette, stiu despre ce vorbesc. Tot ce pregatit la noi este pregatit in casa. Pin urmare, in Romania cred ca asta ar fi primu pas pe care ar trebui sa il faca cei care vor sa detina restaurante de inalta clasa. Sa schimbe sistemul. sa ia materiile prime direct de la tarani, sa pregateasca mancarea in functie de sezonul in care se afla, sa pregateasca totul in casa, inclusiv painea sau sosurile. noi nu aveminca un restaurant edevarat sa lucreze dupa principiile de fine dinning si lor le zboara minte la Michelin ..ar trebui sa se trezeasca .Mai mult, din punctul meu de vedere,putem vorbi de o lipsa a educatiei gastronomice in Romania. Romanii nu sunt atat de innebuniti sa mearga sa ia masa la restaurante, englezii da. Romanii sunt recunoscuti in UK dupa felul in care se imbraca. Da, suntem o natie care pune mare pret pe aspect, nu putem accent pe mancare, Preferam gratarele de acasa in locul restaurantelor, preferam berea din fata televizorului in locul uneia baute cu colegii de munca intr-un bar.trebuie sa recunosc doar ca suntem atat de departe de restul. Si nu pentru ca suntem saraci si prin urmare nu ne putem permite sa luam masa la un restaurant Michelin si pentru ca nu stim, nu vrem sa stim si mai mult, ne ne intereseaza ce inseamna de fapt sa ai Michelin. .Pana cand in Romania nu vom intelege ca a avea bani pentru a investi, a aduce un Chef cunoscut si a pune preturi mari pentru servire nu inseamna ca ai succesul garantat si Michelin, pana atunci, stiri ca aceasta tot vor mai fi.

sandu
23 mai 21:47
+0
VOTURI
-0

sper sa il manance canceru si pe el si pe familia lui. un fost angajat mic.ro

xalin
23 mai 22:02
+0
VOTURI
-0

Acest crocodil a facut o singura afacere buna in viata lui; si aia cu statul!

De fapt a fost o pleasca care i s-a pus pe taxa pentru o cat de mica/mare spaga !

E un prost si se mai da si in stamba pe la televiziuni; in cativa ani nu va mai scrie de el decat in istoria cartilor de drept penal privind criminalitatea gulerelor albe; aici poate ocupa un loc fruntas !

eu
23 mai 18:44
+0
VOTURI
-0

PENIBIL PENIBIL PENIBIL...SI FICASA SI FISU ALA CARE E LA ADEVARUL...O FAMILIE DE PENIBIL CU IZ DE BOGATASI :)))SA-I FACETI O PAGINA DEDICATA LUI DINU PATRICIU SI SA O NUMITI :BLOG EROAREA UMANA DINU PATRICIU

eu
23 mai 18:41
+0
VOTURI
-0

Doamneeeeee cat de penibil e Patriciuuuu...a nenorocit tot ce a atins,a nenorocit cu mic.ro ,a nenorocit cu Adevarul,....penibila fiinta...cum dracu ii mai dau astia voie sa mai faca "afaceri",ar trebui sa i se interzica sa mai iasa din casa.Al dracu terminat si el si peter imre al lui

Horatiu
23 mai 15:08
+0
VOTURI
-0

Patriciu poate sa tina cursuri despre cum se spala banii, nu va faceti griji ca a pierdut prea multi din restaurant sau mic.ro

eu
23 mai 18:46
+0
VOTURI
-0

LA CAT DE PROST ESTE NU CRED CA L DUCE CAPUL S APELE BANI.a FURAT DE LA STAT FARA SA SE ASCUNDA,DECI NU ARE CE SA SPELE,IAR ACUM E ATAT DE DUS CU PLUTA INCAT ISI TOACA BANII FURATI IN AFACERI FARA SUCCES

ana
23 mai 12:37
+0
VOTURI
-0

Pai omu nu stie decat sa fure de la stat mah nu sa faca afaaceri...hai sa fim seriosi el a facut bani din afceri?

gogu
23 mai 14:28
+0
VOTURI
-0

Ai dreptate! E prea fudul ca sa asculte de cineva, face doar ce-i vine si dupa aia cica nu merge...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE