Încă o clădire de pe Calea Griviţei, dărâmată. ONG-urile îl ameninţă pe Oprescu cu procesulIMG_0001' (4)
IMG_0001' (4)

Primaria Municipiului Bucuresti a inceput demolarea cladirii din Calea Grivitei nr. 119 (foto), parte a ansamblului monument istoric Calea Grivitei. Pana la acest moment a fost scoasa tamplaria de la parter si etajul doi.

Demolarea se face in baza autorizatiei de desfiintare nr. 38/04.02.2011 si a unui aviz emis de Directia pentru Cultura Bucuresti pe 15 martie 2011. Atat autorizatia cat si avizul se bazeaza pe PUZ Berzei Buzesti, anulat de Tribunalul Bucuresti pe 12 aprilie 2011 si suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011.    Dupa fiecare din aceste decizii ale instantelor, Asociatia Salvati Bucurestiul a solicitat:

- Primariei Municipiului Bucuresti sa revoce autorizatia de desfiintare

- Directiei pentru Cultura Bucuresti sa revoce avizul de desfiintare

- Inspectoratului de Stat in Constructii sa opreasca lucrarile de desfiintare.

Chemat pe santier ieri 14 mai 2011, Inspectoratul de Stat in Constructii a refuzat sa sisteze lucrarile, afirmand ca este responsabilitatea Ministerului Culturii sa sisteze lucrarile care se fac in baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locala Directia pentru Cultura Bucuresti.

In cazul demolarii cladirii, Asociatia Salvati Bucurestiul va face plangere penala impotriva semnatarilor autorizatiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrascu, Tudor Toma, Madalin Dumitru) si a semnatarilor avizului de desfiintare (Daniel Chereches, directorul Directiei pentru Cultura Bucuresti si specialistul care a intocmit avizul de desfiintare).

Etichete: Bulevardul Uranus, Buzeşti, Calea Griviţei

0/0 COMENTARII
radu
16 mai 14:25
+0
VOTURI
-0

Aici nu discutam de ONG-uri de demolari sau bulevarde . Exista doua sentinte ale unor instante judecatoresti pe care oPRESCU le incalca cu buna stiinta .Cei care vorbesc de proiectul Uranus nu stiu ca se demoleaza doar pe o singura parte , asa ca focarul de infectie sau "sandramalele" vor ramane .Cei care vorbesc de proiectul Uranus au venit in Bucuresti de cativa ani si nu cunosc istoria orasului decat prin mall-uri si birouri corporatiste. Nu stiu cat ar fi de incantati daca in orasele lor de bastina le-ar demola vreun primar casele parintilor sau bunicilor sa faca un bulevard sau cladiri de birouri.

didi
16 mai 11:42
+0
VOTURI
-0

Toate comentariile de mai sus sunt ale unor comunisti descreierati care il regreta pe Ceausescu si apreciaza arhitectura de beton a Bucurestiului care e unul dintre cele mai urata orase europene. Oprescu in loc sa faca un plan de reconditionare a zonei, sa dea o lege de consiliu local care sa ii oblige pe proprietari sa refaca fatadele, sa intre cu politia si sa evacueze tiganii si curvele din zona, ce face el??? Face la fel ca mentorul lui Ceausescu, curatenie cu buldozerul.

Niculae
16 mai 10:35
+0
VOTURI
-0

De cand un oras,o autoritate locala,un edil-sef,ales cu sute de mii de voturi,trebuie sa stea la cheremul unui ONG?Oprescu are destula bataie de cap cu consilierii(mai ales cei portocalii),cu primarii de sectoare,cu referendumul,si multe altele!Cat se vor mai pune de-a curmezisul,in fata proiectului Uranus?

Ionut
15 mai 23:00
+0
VOTURI
-0

Da mai duceti-va dracu cu ONGurile voastre cu totu, poate va cade in cap vreo cladire din asta care sta sa cada ca sa va treziti la realitate(a.net)...

Dumitru
15 mai 20:07
+0
VOTURI
-0

Apoi,cum nu?Uite unde erau marii aparatori ai sandramalelor bucurestene!Viteji,nevoie mare!Ar trebui sa-i multumeasca lui Sorin Oprescu,nu sa-i puna bete-n roate!Pe langa construirea unei artere de mare utilitate pentru oras,mai scapa bucurestenii si de aceste focare de infectie!Dar cine sa inteleaga acest lucru?

Stefan
15 mai 14:33
+0
VOTURI
-0

Asa, ONG-urile astea sa aiba grija de toate sandramalele gata sa pice.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h