Încă o elevă eliminată de la BAC dă Ministerul Educației în judecatăMinisterul Educației este din nou dat în judecată după examenul de bacalaureat din acest an. După cazul Alexandrei Burtă, o altă elevă cu rezultate foarte bune la examen, şefă de promoţie a liceului Traian Grăzăvescu din Nădrag, îşi căută dreptatea în instanţă. A promovat cu 9.26, dar examenul a fost anulat, după o suspicine de fraudă la proba de matematică.

Inca o eleva eliminata la BAC da Ministerul Educatiei in judecata
Încă o elevă eliminată la BAC dă Ministerul Educației în judecată

Ministerul Educației este din nou dat în judecată după examenul de bacalaureat din acest an. Andreea Gabriela Luntraşu a aflat după cinci zile de la afişarea rezultatelor că nu se poate înscrie la facultate pentru că examenul i-a fost anulat. Inspectorul Şcolar din Judeţul Timiş a anunţat că fata a fost sancţionată, la fel ca alţi 93 de elevi după o ancheta a Parchetului tribunalului Timiş la Liceul "Traian Vuia" din Făget, unde s-a organizat examenul.

”Fata este olimpică la matematică și vrea să devină profesor de matematică și, culmea ironiei, a fost eliminată la proba de matematică unde a luat și nota 9,60”, a spus Maria Luntrașu, mama fetei, potrivit romaniatv.net. Pentru a vedea cu ochii ei furtul comis de adolescentă, femeia a cerut inspectoratului imaginile suprinse pe camerele de supraveghere.

”O fată, probabil de pe rândul de lângă, îi face semne disperate și o tot strigă - dă-mi hârtia, dă-mi hârtia!. Inițial, fata nu o bagă în seamă, dar pentru că tot insistă și se vede că este deranjată la un moment dat, ea fiind ocupată cu lucrarea ei, se întoarce și îi întinde hârtia fără să se uite”, a spus Maria Luntrașu.

Fata sprijinită de mama ei a făcut o contestatie la inspectoratul şcolar Timiş, iar apoi la Ministerul Educaţiei. Şeful Inspectorul şcolar Aura Danielescu spune că s-a aplicat legea după ce procurorii au deschis o ancheta la Liceul "Traian Vuia" din oraşul Făget.

Mama fetei a apelat și la un avocat. ”Ar trebui să vedem probele prin care a fost luată această măsură. Până în momentul de față, nimeni nu vrea să ne arate informațiile video, probele video. Ne vom adresa instanței de judecată și vom solicita instanțelor să constate că proba a fost corect susținută, iar media să fie validată până la urmă de către o instanță de judecată dacă la nivel administrativ nu se poate lua nicio decizie”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul elevei.

Etichete: bacalaureat, eliminat, Ministerul Educaţiei, REZULTATE BACALAUREAT 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE