Încă o ZI LIBERĂ DE LA SERVICIU pentru româniRomânii ar putea avea o nouă zi liberă de la serviciu, începând de anul viitor. Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, prin care ziua de 27 martie este declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, eveniment cotat ca zi de sărbătoare naţională.

Inca o ZI LIBERA DE LA SERVICIU pentru romani (Foto someseanul.ro)
Încă o ZI LIBERĂ DE LA SERVICIU pentru români (Foto someseanul.ro)

"Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele Românieii în străinătate prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice dedicate acestei sărbători", prevede proiectul de lege, iniţiat de deputatul Eugen Tomac.

De asemenea, Guvernul şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale "iau măsurile necesare pentru ca în data de 27 martie drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice", potrivit iniţiativei legislative, citată de realitatea.net. 

"Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România", se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de Eugen Tomac.

Proiectul de lege a fost adoptat în plenul Senatului cu 79 de voturi "pentru".

Senatul este prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Etichete: 27 martie, zi liberă, ziua unirii basarabiei cu Romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE