Încă trei persoane arestate în dosarul reţetelor falseProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au emis, vineri, ordonanţe de reţinere pentru alte trei persoane, în dosarul eliberării de reţete false, în care prejudiciul este estimat la 1,6 milioane lei.

Inca trei persoane audiate in dosarul retetelor false
Încă trei persoane audiate în dosarul reţetelor false

Cele trei persoane vor fi prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Parchetul Capitalei a informat, vineri, că în dosarul reţetelor false sunt cercetaţi alţi 15 medici şi farmacişti, printre care mai mulţi medici ai Spitalului Fundeni din Capitală, acuzaţi de înşelăciune, fals intelectual, luare şi dare de mită.

Astfel, în continuarea acţiunii organizate în 9 octombrie, în urma căreia s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane, vineri au fost citate să se prezinte la Poliţia Capitalei alte 15 persoane, medici şi farmacişti, a precizat Parchetului Tribunalului Bucureşti. În urma audierilor, procurorii au dispus faţă de 12 dintre acestea începerea urmăririi penale pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită sau, respectiv, dare de mită.

Medicii acuzaţi că falsificau reţete prescriau tratamente pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi. Le trimiteau apoi unor farmacişti din cadrul aceleiaşi reţele farmaceutice, în baza unor înţelegeri. Ei falsificau semnăturile beneficiarilor şi le decontau la CNAS.

Farmacia realiza un profit, întrucât primea de la Casa de Asigurări de Sănătate valoarea decontată a medicamentelor, fără că acestea să iasă fizic din stoc. Totodată, farmaciştii implicaţi obţineau un profit personal deoarece, crescând în mod artificial vânzările, obţineau prime în plus faţa de salariu, susţin procurorii.

La rândul lor, medicii primeau, de regulă la sfârşitul fiecărei luni, sume de bani sau bunuri în valoare de 3%, uneori până la 5%, din valoarea totală a reţetelor false eliberate.

Etichete: dosar, farmacii, proces, reţete false

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE