UPDATE Încă un bebeluş internat la spitalul Marie Curie a muritÎncă un bebeluş cu infecţie digestivă a murit, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.  Fetița fusese adusă în data de 10 februarie de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Alţi 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internaţi la Spitalul Marie Curie.

Inca un bebelus internat la spitalul Marie Curie a murit
Încă un bebeluş internat la spitalul Marie Curie a murit
Foto: n4.md

UPDATE Un alt copil internat la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic a fost intubat și este ventilat cu ajutorul aparatelor, a declarat, luni, șeful Secției de terapie intensivă, Radu Tăbăcaru.

"Ironia sorții face ca la foarte scurt timp după ce s-a după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluție izbitor de asemănătoare cu degradarea bruscă, violentă a stării generale. A fost și el intubat, resuscitat. Este în momentul de față ventilat de aparatele de respirație artificială. (...) Medicamentos susținem tensiunea arterială și bătăile inimii. Am reușit să facem o tomografie care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm să stabilizăm situația, însă și starea lui generală și parametrii biologici și nici analizele nu arată deloc bine", a spus dr, Radu Tăbăcaru, la Spitalul "Marie Curie", scrie Agerpres.

Medicul a arătat că starea pacientului a fost "extraordinar de bună". "La ultimul pacient (...) starea era extraordinar de bună. Stătea în funduleț și se juca cu jucării, urma ca luni să îl transferăm pe secție. (...) Deci, ne putem aștepta la oricare dintre ei la surprize majore, încă lucrurile pentru acești pacienți nu sunt foarte liniare", a punctat Tăbăcaru.

El a adăugat că pe Secția de terapie intensivă a Spitalului "Marie Curie" sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubați.

Medicul a precizat că la ceilalți copii internați "în linii mari starea este aceeași ca în urmă cu câteva zile". "La unul s-a întrerupt dializa, mai sunt trei care sunt cu dializă peritoneală. Diureza este în evoluție pozitivă. Suntem optimiști", a explicat medicul.

Dr. Radu Tăbăcaru a completat că, în cazul copilului decedat, "a fost un eveniment acut". "Bănuim că a fost vorba de o sângerare cerebrală. Formarea de cheaguri de sânge și sângerarea fac parte din tabloul acestei boli și alături de intestin și rinichi, unde clar că s-au întâmplat evenimentele acestea, foarte probabil că s-a întâmplat și în creier pentru că evoluția a fost fulgerătoare, pe parcurs de câteva zeci de minute", a spus medicul.

El a precizat că se va face autopsie. "Toată situația este urmărită de poliție s-a deschis un caz penal, se face necropsie la INML", a conchis medicul.

La Spitalul "Marie Curie'' mai sunt internați 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

UPDATE: Probele de apă plată și lapte praf analizate sunt conforme, anunţă DSP Argeş. Potrivit unui comunicat al DSP Argeș, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, precum și din alimente, din apa din rețeaua publică și din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariția simptomatologiei. În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești, precum și la domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești este potabilă. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă.

Unul dintre cei 11 copii internati cu infectii digestive grave la Spitalul de Urgenta "Marie Curie" din Bucuresti a murit luni dimineata. Este vorba de o fetita care era intubata. Aceasta fusese adusă la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală în data de 10 februarie, fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

"Unul dintre copii a făcut stop cardiac. A fost declarat decesul la ora 3. În prezent, trei copii sunt ventilaţi. Alţi şase copii sunt la secţia de Nefrologie, patru copii beneficiază de dializă. (...) Copilul care a murit luni dimineaţă a fost adus pe 10 februarie, se prezentase în dimineaţa acelei zile la colegii de ls Spitalul de Pediatrie din Piteşti care au constatat că e în stare gravă şi l-au transferat la noi.", a declarat unul dintre medicii de la spitalul Marie Curie.

Acesta este cel de-al doilea deces provocat de sindromul hemolitic-uremic, dupa ce o fetita de 11 luni din Topoloveni, judetul Arges, a murit pe 4 februarie la putin timp dupa ce fusese internata in Capitală.

Etichete: bebeluş, e coli

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE