Gratuit: Încă 170 de blocuri în reabilitare termică. CONSULTĂ LISTAConsiliul Local Sector 6 a aprobat contractarea unui credit de 240 milioane de lei (53 milioane euro), bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea termică a blocurilor dse locuinţe. În articol se găseşte situaţia reabilitărilor şi în alte sectoare din Capitală. 

Reabilitare termica
Reabilitare termică

Împrumutul intern va fi luat pe o perioadă de 15 ani, din care administraţia locală va beneficia de o perioadă de graţie de cinci ani. 

Pentru a putea lua creditul bancar, administraţia locală va gira cu bani de la bugetul local. 

"Garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti. Cuantumul veniturilor cu care Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti va garanta anual, va fi egal cu obligaţiile de plată a ratelor, a
dobânzilor şi a comisioanelor referitoare la acest împrumut, aferente anului respectiv", au hotărât consilierii locali din Sectorul 6. 

Creditul de 240 milioane de lei (53 milioane euro) va fi utilizat pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 6. 

"Împrumutul acoperă cota parte a bugetului local pentru 300 de blocuri incluse în programul multianual de creştere a performanţei energetice. Noi avem 70 milioane euro de la BEI şi ne mai trebuie 70 milioane euro care nu erau prevăzuţi deloc în buget", a explicat pentru B365.ro Manuel Avrămescu, consilier local la Sectorul 6. 

Contractele atribuite pentru lucrările de reabilitare termică a celor 300 de blocuri din Sectorul 6 se ridică la suma de 600 milioane de lei. Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, a fost acizat în repetate rânduri că umflă preţurile de anvelopare a locuinţelor, cel mai mare tun fiind de 15.000 de euro pentru un singur apartament. 

Lista blocurilor care sunt reabilitate cu bani din creditul bancar poate fi consultată aici. 

La preluarea mandatului de primar, Rareş Mănescu a promis bucureştenilor că le va da înapoi banii cheltuiţi pe reabilitarea termică a blocurilor, respectiv cota parte de 20% plătită de asociaţiile de proprietari. A trecut jumătate de an de atunci şi locatarii spun că nu au primit niciun ban. Recent, reprezentanţii administraţiei locale au precizat pentru B365.ro că banii vor ajunge înapoi la bucureşteni cel mai devreme anul viitor, după ce sumele de restituit vor fi prevăzute în bugetul local pe 2013. 

Citeşte şi Peste 400 de noi blocuri vor intra în reabilitare termică gratuită, în Sectorul 2. 

Situaţia reabilitărilor termice şi în alte sectoare din Bucureşti poate fi consultată în lista de aici plus aici. 

Etichete: apartamente, Bucureşti, listă blocuri, locuinţe, rareş mănescu, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6

0/4 COMENTARII
laurentiu
17 dec 15:10
+0
VOTURI
-0
mare parte din blocurile de pe lista sint deja gata,d-na cristina macuc sa se mai documenteze inainte ,sau scrie doar asa sa umple pagina ?
Alex
17 dec 11:26
+0
VOTURI
-0
Cam jenant. Lista e cea de anul trecut, unele blocuri au fost reabilitate, la altele se lucreaza. E articolul vechi, refornulam o fraza si schimbam titlul is gata? Iese norma ???
Gabriel
17 dec 11:07
+0
VOTURI
-0
Ati inteles gresit, este vorba despre blocurile la care se lucreaza acum, nu e vorba despre niciun lot nou.
Ion
17 dec 10:17
+0
VOTURI
-0
O buna parte din blocurile din lista voastra au fost deja reabilitate (blocurile D de pe Apusului de ex.)....Care sunt cele care intra in reabilitare, cnf titlului ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE