Parcul Titan se transformă: va avea trenuleț de agrement, castel de observație și glob pământescParcul Titan din Sectorul 3 va beneficia de câteva modificări importante, în perioada următoare. Aici, autorităţile locale intenţionează să pună în funcţiune un trenuleţ de agrement care va opri în staţii cu nume celebre de capitale europene precum Paris, Viena, Madrid şi altele. În plus, va fi construit şi un castel de până la şapte metri înălţime de unde va putea fi admirat tot parcul Titan. Noile amenajări fac parte dintr-un proiect dedicat special "Zilei Europei" şi care include, de asemenea, amplasarea unui glob pământesc de mari dimensiuni care să evidenţieze statele lumii, chiar la intrarea în Parcul Titan. Pentru toate aceste dotări, Primăria Sectorului 3 a bugetat o sumă considerabilă, de circa 350.000 euro. 

Inca un parc din Bucuresti va avea trenulet de agrement cu statii denumite dupa capitalele europene
Încă un parc din Bucureşti va avea trenuleţ de agrement cu staţii denumite după capitalele europene

După cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, ideea amenajării unui orăşel al copiilor în Parcul Titan din Sectorul 3 este mai veche, de la Crăciunul trecut, însă nu a fost pusă în practică până acum. Aşa că, proiectul a fost readaptat şi transformat într-unul denumit oraşul "Mica Europă". 

Astfel, la intrarea în parcul Titan, Primăria Sectorului 3 vrea să instaleze un glob pământesc de mari dimensiuni (cu diametrul de şase metri) sub formă de sculptură, care să se învârtă şi pe care să fie schiţate toate continentele, în special Europa, şi cât se poate de special ţara noastră. 

"Noi am remarcat că la expoziţiile în aer liber pe care le-am realizat, prismele rotitoare de 2/1 pe care noi ne-am făcut, aveau un foarte mare succes. Atrăgeau lumea şi îi făceau să studieze expoziţiile, aşa că, consider că acest glob care va marca intrarea în Parcul Titan va fi foarte interesant - un loc unde să se oprească foarte multă lume şi să înveţe puţină geografie", a explicat Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor.

Tot la intrarea în parcul Titan, ar urma să fie construite mai multe chioşcuri care să reprezinte staţiile de tren ale capitalelor ţărilor care formează Uniunea Europeană. De asemenea, fiecare chioşc va fi vopsit în culorile de pe steagul fiecărei ţări în parte şi va avea un element foarte cunoscut din ţara respectivă. "Aici va fi un trenuleţ cu care se va putea plimba toată lumea, la fiecare staţie se va putea opri, cine doreşte poate să coboare la Paris, în orice ţară din mica Europă. Am dori ca trenuleţul să plimbe călătorii prin tot parcul, ocolind lacul (n.r. - lacul Titan), în aşa fel încât să se poată face o plimbare de cel puţin o oră", a argumentat Alice Barb. 

Noile amenajări ar urma să fie folosite şi în restul anului, la diverse evenimente. 

CITEŞTE ŞI Trenuleţul din Orăşelul Copiilor, funcţional din nou. 

"Noi suntem obişnuiţi să lucrăm aşa în teatru, cu mici accesorii să schimbăm înfîţişarea unui obiect care poate fi folosit de mai multe ori. Acest oraş este propus să rămână definitiv acolo pentru că el poate fi utilizat de toţi doritorii de cultură şi nu numai", a precizat reprezentantul administraţiei locale. 

Proiectul prevede, totodată, amenajarea în Parcul Titan şi a unui castel de şapte metri înălţime, cu turnuleţe, de unde să poată fi admirat întregul parc. Investiţia în noile dotări din Parcul Titan este estimată de administraţia locală la suma de aproximativ 350.000 euro, conform indicatorilor tehnico-ecominici aprobaţi de Consiliul Local Sector 3.

Unii consilieri locali au ridicat însă problema exploatării trenulețului, reprezentanții Primăriei neaducând detalii despre cine va încasa sumele din bilete și despre perioada de amortizare a investiției.

Un nou trenuleţ de agrement va fi adus pentru plimbări în parc la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Roata mare din Parcul Herăstrău se demolează: Veche de peste 50 de ani, nesigură și fără autorizație. 

Etichete: alice barb, centrul cultural casa artelor, parcul Titan, realitatea, robert negoita, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE